ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας ενημερώνουμε ότι μεθαύριο, Μεγάλη Τετάρτη 24η Απριλίου, από τις 5.30μ.μ. έως τις 7 μ.μ., η Κοινωνική Ιματιοθήκη που ευρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων, θα είναι ανοικτή.

PrintEmail

Κλείνει για τρία περίπου χρόνια το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής αμέσως μετά το Πάσχα, μιας και τότε θα ξεκινήσουν οι ανακαινιστικές εργασίες στο χώρο που έχουν ενταχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και με φροντίδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Κατά τη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής την Παρασκευή του Πάσχα, θα γίνει μεταφορά και εναπόθεσή της στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, όπου και θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του Ιερού Προσκυνήματος.

PrintEmail

Την Τετάρτη 17η Απριλίου, στις 7.15 μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων,

PrintEmail

Την προσεχή Κυριακή 7 Απριλίου (Δ΄ Νηστειών), στις 7 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου θα τελεσθεί ο Πέμπτος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου.

PrintEmail

    Προσφορά, αγάπη και συμπαράσταση στον πάσχοντα αδελφό μας! Έχοντας το τρίπτυχο αυτό ως μοναδικό τους στόχο, οι υπεύθυνοι του κοινωνικού παντοπωλείου «Τράπεζα Τροφίμων» του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κραθίου Ακράτας (αποτελεί παράρτημα του κεντρικού «Το Κελάρι της αγάπης» της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο εδρεύει στο Αίγιο) επιτελούν εδώ και χρόνια το κοινωνικό και φιλανθρωπικό τους έργο, σε μια προσπάθεια να απαλύνουν τον πόνο δεκάδων οικογενειών που «χτυπημένες» από την οικονομική κρίση δυσκολεύονται ακόμα και για την εξεύρεση του επιούσιου άρτου...

PrintEmail

Mε τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Θεοπρομήτορος Άννης ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, πλαισιωθέντος από ιερείς τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

PrintEmail

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου κάνει γνωστό πως, ως είθισται τα τελευταία χρόνια και προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων αδελφών μας, θα τελείται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος η Ακολουθία των Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

PrintEmail

Την προσεχή Κυριακή 17η Μαρτίου, στις 6.30μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου θα τελεσθεί ο δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.

PrintEmail

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας ενημερώνουν ότι την Πέμπτη 14 Μαρτίου, από τις 5 μ.μ. έως τις 6:30 μ.μ., θα είναι ανοικτή η Κοινωνική Ιματιοθήκη που ευρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων.

PrintEmail

Σε κλίμα κατάνυξης και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, τελέστηκε, Κυριακή της Τυρινής, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου ο Α ́ Κατανυκτικός Εσπερινός.

PrintEmail

Την προσεχή Κυριακή 10η Μαρτίου, στις 6.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου θα τελεσθεί ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Λεόντιος Πετρίδης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, με θέμα: «Τον τῆς νηστείας καιρόν, φαιδρῶν ἀπαρξόμεθα».

PrintEmail

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, προς ξημερώματα Σαββάτου 9 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αγρυπνία με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για τη σωτηρία της πατρίδος μας.

PrintEmail

Από τις εκδόσεις τής Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Βιβλίο και Εικόνα» κυκλοφόρησε το νέο πόνημα τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου με τίτλο «ΠΛΑΝΑΣΘΕ κ. ΤΣΙΠΡΑ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Η Πολιτεία οφείλει στην Εκκλησία και όχι η Εκκλησία στην Πολιτεία!».

PrintEmail

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, τιμήθηκε την Κυριακή στην Ακράτα η γιορτή του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους, παρουσία πλήθους πιστών. Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό, πραγματοποιήθηκε στην καθιερωμένη διαδρομή η περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, προηγουμένων των Φιλαρμονικών Ακράτας υπό τον αρχιμουσικό Χρήστο Ασημακόπουλο και Αιγείρας υπό τον αρχιμουσικό Πρόδρομο Βουρλιώτη και στη συνέχεια παρατέθηκε καφές στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αναγέννησις".

PrintEmail

Μάλλον το ξανασκέφτηκε σχετικά με την παραίτηση που έχει προαναγγείλει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, καθώς παρ'όλο που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες στους ιερείς της Μητρόπολης την απόφασή του να αποστείλει σχετική επιστολή στην Ιερά Σύνοδο ώστε να κινήσει διαδικασίες αντικατάστασής του και κατόπιν της παράκλησης των ιερέων να το ξανασκεφτεί και να παραμείνει στη θέση του αγωνιζόμενος, ο ίδιος σήμερα κατά την Παράκληση υπέρ μισούντων και αδικημένων στην οποία χοροστάτησε και η οποία τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στη θέση του, αναλόγως με την πορεία που θα του υποδείξει η Παναγία, όπως ο ίδιος τόνισε.

PrintEmail

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις», με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και με προσκεκλημένο ομιλητή τον διεθνούς φήμης επιστήμονα, ιατρό χειρουργό κ. Ιερόθεο Σπανό ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Επιστήμη και Θεολογία: Η μεγάλη συνάντηση». Η ομιλία αυτή ουσιαστικά εγκαινίασε μια σειρά ενημερωτικών διαλέξεων και εκδηλώσεων με κοινωνικό και θεολογικό περιεχόμενο, που προγραμματίζει η Ιερά Μονή στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

PrintEmail

Είναι γνωστό πως η αξία τού ποιμαντικού έργου τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης από την τοπική κοινωνία, με συνέπεια πολλοί να είναι οι σύλλογοι και οι φορείς που είτε τον έχουν ήδη τιμήσει είτε έχουν εκφράσει την επιθυμία να προβούν στο μέλλον σε μία αντίστοιχη ενέργεια.

PrintEmail

Με προσκεκλημένο τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Δορμπαράκη που ανέπτυξε το θέμα «Όλους σαν ένα... Η πνευματική παρακαταθήκη τού Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου», συνεχίστηκαν χθες στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» οι εσπερινές ομιλίες που έχει καθιερώσει κάθε Κυριακή η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

PrintEmail

More Articles ...

  
 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ