ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Η Αγία Ελένη είναι μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την οποία η Χριστιανική Εκκλησία ανακήρυξε ισαπόστολο μαζί με τον γιο της. Η μνήμη του Κωνσταντίνου και της Ελένης συνεορτάζεται στις 21 Μαΐου από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Ελένης στις 18 Αυγούστου.

PrintEmail

Ρωμαίος αυτοκράτορας (324-337). Ονομάστηκε Μέγας για το πολυσύνθετο έργο του, που επηρέασε άμεσα ή έμμεσα την παγκόσμια ιστορία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο και Ισαπόστολο, επειδή υποστήριξε παντοιοτρόπως τον Χριστιανισμό. Η μνήμη του συνεορτάζεται μαζί με αυτή της μητέρας του Αγίας Ελένης στις 21 Μαΐου. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν τον έχει εντάξει στη χωρεία των Αγίων της, επειδή η ιστορική έρευνα του χρεώνει τη διαταγή για τη δολοφονία του γιου του Κρίσπου και της δεύτερης γυναίκας του Φαύστας (Κρίσπος και Φαύστα πρέπει να είχαν ερωτική σχέση, σύμφωνα τα νεώτερα ιστορικά δεδομένα).

PrintEmail

Η Ιερά Μητρόπολη μας, με ικανοποίηση παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό μία σύντομη αλλά ιστορικά πολύτιμη μονογραφία για την ιστορική μάχη και τη νίκη του Μεγάλου Σπηλαίου, έργο του συγγραφέα, θεολόγου και νομικού, κ. Ευάγγελου Λέκκου.

PrintEmail

Στό εξωκκλήσιον των Αγίων Κων/νου & Ελένης της Δημοτικής Κοινότητος Λόγγου Δήμου Αιγιαλείας, τήν παραμονή 20η Μαῒου καί τήν κυριώνυμον ημέρα 21η Μαῒου ε.ε. εορτή των ως άνω Αγίων δέν θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες στο εξωκκλήσιον λόγω των έργων της Ε.Ρ.Γ.Ο.Σ.Ε.

PrintEmail

Διά φέτος, καλοκαίρι 2017, οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, Διεθνές Κέντρο Φιλοξενίας Νέων «ΤΟ ΟΡΑΜΑ», θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν παιδιά των Επαρχιών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τόσο για αγόρα όσο και για κορίτσια, σε δύο (2) κατασκηνωτικές περιόδους.

PrintEmail

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας επιθυμεί να στηρίξει τούς μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που δοκιμάζονται ήδη στις προαγωγικές εξετάσεις και εντός λίγων ημερών, της Γ΄ Λυκείου, θα δοκιμασθούν και στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

PrintEmail

Την ευκαιρία να… «γνωρίσουν» από κοντά έναν Άγιο, την παρουσία τού οποίου στην Αιγιάλεια οι περισσότεροι εξ ημών αγνοούσαμε, είχαν χθες το απόγευμα δεκάδες πιστοί που βρέθηκαν στο Βουλωμένο Αιγίου και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι τού Αγίου Νικολάκη, εκεί όπου εψάλη ιερά παράκληση από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.

PrintEmail

Τον τρίτο κύκλο τού σεμιναρίου με θέμα «Ποιμαντική υποστήριξη της Νεότητας, χαρακτηριστικά – ιδιαιτερότητες – παρεμβάσεις» παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» στο Αίγιο, δεκάδες κληρικοί από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο των επιμορφώσεών τους που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολις σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

PrintEmail

Μια συγκινητική προσωπική του ιστορία, που τον έκανε να γνωρίσει τον "Άγιο Νικολάκη" (τον εν Βουναίνης που γιορτάζει στις 9-10 Μαΐου) με τρόπο σχεδόν μεταφυσικό, εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

PrintEmail

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Ετήσιο Μνημόσυνο του Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου στις 9:30 π.μ. με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των ανθρώπων που ο χαμός τους ήταν η αφορμή να ενισχυθεί οικονομικά το Κέντρο.

PrintEmail

Στην Θεσσαλία βρέθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος την Τρίτη 9 Μαΐου. Εκεί με λαμπρότητα εορτάστηκε η ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, όπου είναι ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου και βρίσκεται ο τάφος του.

PrintEmail

Έτοιμος για το πανηγύρι της Ανάληψης, που θα γίνει στις 25 του Μάη, θέλει να είναι ο Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής, ο οποίος τις τελευταίες μέρες προχώρησε σε εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι της Ανάληψης που βρίσκεται 3χλμ νότια του χωριού.

PrintEmail

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ενορίας Ροδιάς Αιγιαλείας, σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στα Εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού που θα τελεσθούν μετά πάσης Εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας την 27ην και 28ην 2017: Σάββατο εσπέρας ώρα 7:00' Μέγας Εσπερινός των Εγκαινίων μετά Αρτοκλασίας και Κυριακή πρωί ώρα 6:30' έναρξη όρθρου.

PrintEmail

Ως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία ομάδος πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας από τον Αύγουστο του 2015, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την σωτηρία της πατρίδος μας.

PrintEmail

Την έλευση του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης από τη Βενετία, όπου βρίσκεται, στην Αθήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία, ανακοίνωσε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

George Kossieris Photography Pizza IQ