ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Με την έναρξη του νέου έτους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο καθώς επίσης το πρώτο και δεύτερο Λύκειο της πόλεως του Αιγίου.

PrintEmail

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εσπερινή ομιλία στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», όπου προσκεκλημένος ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Δύο καλοί φίλοι».

PrintEmail

Τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Ακράτας, Διακοπτού, Συμπολιτείας και Καλαβρύτων επισκέφθηκε το τελευταίο τετραήμερο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, όπου ετέλεσε την ακολουθία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

PrintEmail

Την πρόθεσή του να αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, εκφράζει εκ νέου ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο.

PrintEmail

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εσπερινή ομιλία στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», όπου προσκεκλημένος ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Παναγία ως πρότυπον ζωής και ασκήσεως».

PrintEmail

Στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου τού Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας για τους ιερείς τής Αρχιερατικής Περιφέρειας Αιγείρας, την οποία ευλόγησε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

PrintEmail

Το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής 10 Ιανουαρίου προς τα ξημερώματα Σαββάτου 11 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Αγρυπνία με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για τη σωτηρία της πατρίδος μας.

PrintEmail

Η λαμπρά ημέρα της Θείας Επιφανείας που αποτελεί το αποκορύφωμα των εορτών του Δωδεκαημέρου εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη στην πόλη του Αιγίου. Πλήθος πιστών προσήλθε στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

PrintEmail

Στην Αίθουσα Θρόνου τού Επισκοπείου στο Αίγιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της δεύτερης μέρας του νέου έτους η τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας διά τους ιερείς της περιφέρειας Βοστίτσης (Αιγίου) και τους συνεργάτες των διοικητικών υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

PrintEmail

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η 1η του ανατέλλοντος έτους 2020, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την κατά σάρκα Περιτομή τού Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού αλλά και τη μνήμη τού εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας.

PrintEmail

Πληροφορούμε το θεοφιλές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας ότι τις τελευταίες μέρες στην Ιερά Μητρόπολή μας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λόγγου Αιγιαλείας, εμφανίστηκε ρασοφόρος, φέρων το όνομα Διονύσιος, ισχυριζόμενος ότι είναι επίσκοπος με έδρα την Λάρνακα της Κύπρου και ότι φέρει την χειροτονία εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

PrintEmail

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και θερμές ευχές από φορείς της πόλεως και πιστούς δέχθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος. Τα παραδοσιακά κάλαντα αντήχησαν στους χώρους των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως συνθέτοντας την εόρτια μουσική προετοιμασία για την  μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.

PrintEmail

Με προσκεκλημένο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ιωακειμίδη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Διακοπτού, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η εορτή των Χριστουγέννων ευκαιρία πνευματικής αναγέννησης», συνεχίστηκαν χθες στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» οι εσπερινές ομιλίες που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολή μας.  

PrintEmail

Με προσκεκλημένο τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ορθόδοξη πνευματικότητα και σύγχρονος άνθρωπος», συνεχίστηκαν χθες στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» οι εσπερινές ομιλίες που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολή μας.  

PrintEmail

More Articles ...

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ