ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

To filodimos.gr, στο πλαίσιο των ζωντανών του αναμεταδόσεων από Ιερούς Ναούς της Αιγιαλείας και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, θα μεταδώσει ζωντανά το πρωί της Κυριακής 29 Μαρτίου την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.

PrintEmail

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, το Σάββατο 28 Μαρτίου, το www.filodimos.gr θα αναμεταδώσει live τη Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα στο Διακοπτό.

PrintEmail

Η Εκκλησία συμμορφώθηκε με τις εντολές της Πολιτείας και έκλεισε τους Ιερούς Ναούς (πλην για λόγους ατομικής προσευχής και ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων), όμως δεν σταματά να αξιοποιεί το "όπλο" της δέησης και του αγιασμού, για να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού που απειλεί τη δημόσια υγεία.

PrintEmail

Μήνυμα για την πανδημία που προκάλεσε ο κορωνοϊός στέλνει στους αναγνώστες του orthodoxia.online η μοναχή Σωφρονία, ηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας.

PrintEmail

Ανοιχτοί μόνο για κατ’ιδίαν προσευχή θα είναι μέχρι τις 11 Απριλίου οι Ιεροί Ναοί σε όλη τη χώρα, λιτή τέλεση καθημερινής λειτουργίας 7 με 8 το πρωί,

PrintEmail

Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ποιμαντορική εγκύκλιος αναφορικά με τον κορωνοϊό:

PrintEmail

Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 15η Μαρτίου (Β΄ Νηστειών),στις 6.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης & Θεοπρομήτορος Άννης θα τελεσθεί ο Τρίτος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.

PrintEmail

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την σημερινή Συνεδρίασή της και στο πλαίσιο της προχθεσινής αποφάσεώς της (9.3.2020) περί της λήψεως μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, απεφάσισε, τις δύο επόμενες εβδομάδες (11 έως και 29 Μαρτίου 2020):

PrintEmail

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου τελέστηκε χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας (Α΄ Νηστειών), στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγίου ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός.

PrintEmail

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου κάνει γνωστό πως, ως είθισται τα τελευταία χρόνια και προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων αδελφών μας,

PrintEmail

Την Τετάρτη 4η Μαρτίου, στις 7.15 μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων για τα μέλη των Χριστιανικών Σωματείων, Χριστιανικής Στέγης, Χριστιανικής Ενώσεως, Αγίων Αναργύρων, Καλού Σαμαρείτου, Κατηχητές και για όσους Χριστιανούς μας επιθυμούν.

PrintEmail

Μπορεί να έχει περιέλθει σε περίοδο σιωπής και πνευματικής ηρεμίας μετά από την ανάληψη καθηκόντων από τον νέο Μητροπολίτη Ιερώνυμο, όμως προ του "κινδύνου" να απαγορευτεί προσωρινά η λειτουργία των Ιερών Ναών σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο για να μην μεταδοθεί ο Κορωνοϊός, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος επανέρχεται στην ενεργό δράση με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον οποίο ζητά να μην κλείσει τους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδονται εντός αυτών οι νόσοι αλλά το αντίθετο, αποτελούν "ιατρεία ψυχής και σώματος κάθε πιστού χριστιανού".

PrintEmail

Την προσεχή Κυριακή 1η Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου θα τελεσθεί ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.

PrintEmail

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εσπερινή ομιλία στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», όπου προσκεκλημένος ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Μουστάκας, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι πειρασμοί του Χριστού ως στάδιο δοκιμασίας κατά την Μεγάλη Σαρακοστή».

PrintEmail

Μία ζεστή «αγκαλιά» για τους έχοντες ανάγκη, οι οποίοι πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και στην τοπική μας κοινωνία, προσφέρει η Κοινωνική Ιματιοθήκη, ένα από τα πλέον ζωντανά κύτταρα εθελοντικής προσφοράς, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Αιγιαλείας και την Ιερά Μητρόπολή μας, αποτελώντας κορυφαίο δείγμα αλληλεγγύης προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας. Στεγαζόμενη στο Μπερούκειο Κληροδότημα (στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων), η Κοινωνική Ιματιοθήκη ανοίγει τις πύλες της σχεδόν κάθε δεκαπενθήμερο για να προσφέρει ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια, σχολικά, βρεφικά είδη και οικιακό εξοπλισμό, δίχως διακρίσεις, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη!

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα