ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Η Ιερά Μητρόπολη, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, ενημερώνει ότι την Παρασκευή 15η Νοεμβρίου, η Κοινωνική Ιματιοθήκη που βρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων θα είναι ανοικτή από τις 5.30 μ.μ. έως τις 7 μ.μ..

PrintEmail

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 17η Νοεμβρίου, στις 6.15 μ.μ., στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες»

PrintEmail

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, στο πλαίσιο των ποιμαντικών δραστηριοτήτων της, γνωστοποιεί ότι την Κυριακή 10η Νοεμβρίου, στις 6.15 μ.μ., στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» (Πολυχρονιάδου 8 – Αίγιο), ξεκινά ο κύκλος των εσπερινών ομιλιών για τη φετινή περίοδο, στις οποίες προσκαλούνται υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας διακεκριμένοι ομιλητές.

PrintEmail

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη.

PrintEmail

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του Η’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τίτλο: «Οι μεγάλες Προσωπικότητες της Ελληνικῆς Επαναστάσεως - Ομοψυχία και διχόνοια κατά την Επανάσταση».

PrintEmail

Μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 20 Οκτωβρίου οι ευσεβείς χριστιανοί τής Αιγιάλειας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

PrintEmail

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

PrintEmail

 

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας έχει νέο Μητροπολίτη, τον αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα, ο οποίος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο κατά τη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

PrintEmail

Την ώρα που το ενδιαφέρον για τους νέους Μητροπολίτες Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου κορυφώνεται, καθώς οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κατά την συνεδρίαση της Ιεραρχίας το πρωί της Παρασκευής, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο διεξαγωγής τους. Για την περιοχή μας, πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός μιας και θα εκλεγεί ο διάδοχος μιας εξαιρετικά ισχυρής προσωπικότητας, του τ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου που συμπλήρωσε 40 χρόνια στο "τιμόνι" της τοπικής Εκκλησίας, με πλούσιο φιλανθρωπικό και επιχειρηματικό έργο αλλά και με δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που πολλές φορές άναψαν "φωτιές"!

PrintEmail

Την Κυριακή 13η Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα τελεστεί η χειροτονία τού νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

PrintEmail

Την ερχόμενη Δευτέρα 14η Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., ξεκινά για εικοστή τρίτη συνεχή χρονιά το γόνιμο και εποικοδομητικό έργο του ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας «Διακονία και Μαρτυρία» στην συχνότητα των 91,2 μεγακύκλων των FM.

PrintEmail

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε ο τέως μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος σε ομοφοβικό του κείμενο που δημοσίευσε στο ιστολόγιό του, για το οποίο έγινε μηνυτήρια αναφορά από εννέα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές.

PrintEmail

Συνέρχεται από την Τρίτη 8 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στην Tακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα). Την τελευταία μέρα της συνεδρίασης, θα πραγματοποιηθεί η πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Φθιώτιδος, Καλαβρύτων & Αιγιαλείας και Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, καθώς και κενών θέσεων Βοηθών Επισκόπων.

PrintEmail

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας «1918 Ιωάννης Κουκουζέλης » ευχαριστεί θερμά τον Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Λιακόπουλο καθώς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Μ.Ν. Φανερωμένης Αιγίου για την τέλεση της Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου Κουκουζέλους, Προστάτου του Συλλόγου.

PrintEmail

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ανακοινώνει πως εντός του μηνός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα εθελοντική αιμοδοσία στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

PrintEmail

Από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας γνωστοποιείται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, θα προβεί σε μία βαρυσήμαντη ανακοίνωση στον προαύλιο χώρο τού Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.  

PrintEmail

Γνωστοποιούμε ότι την Δευτέρα 30ή Σεπτεμβρίου, στις 8.30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης προς τιμήν του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου Κουκουζέλη, προστάτου του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας.

PrintEmail

Την ελπίδα πως η ελληνική δικαιοσύνη "θα επανέλθει στο ύψος της, σε αυτό που ήταν προτού οι άθεοι και άξεστοι του ΣΥΡΙΖΑ αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας", εκφράζει με δημοσίευσή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο υπό παραίτηση Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

PrintEmail

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κουνινάς ευχαριστεί θερμά τον τοπικό εκπολιτιστικό σύλλογο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στις 21 Αυγούστου με σκοπό την επισκευή της εκκλησίας μας.

PrintEmail

More Articles ...

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ