ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Η Ιερά Μητρόπολις ενημερώνει ότι και κατά τη φετινή σχολική περίοδο θα λειτουργήσει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Αγωγής και Εκπαίδευσης Νέων «Νέοι Ορίζοντες» (Πολυχρονιάδου 8 – άνωθεν του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου), λαμβάνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται τα μαθήματα με ασφάλεια για την υγεία των καθηγητών και των σπουδαστών.

 
    

Η Ιερά Μητρόπολή μας γνωστοποιεί ότι για ακόμα μία χρονιά στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» (Πολυχρονιάδου 8, άνωθεν του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου) θα λειτουργήσει η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.

Κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στο σχολείο, τάσσεται ο Μητροπολίτης πρ.Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, όπου προτρέπει "πατρικά όσους γονείς αγαπούν τα παιδιά τους" να συμμετάσχουν στην πανελλαδική διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται και στο Αίγιο, στην πλατεία Αγίας Λαύρας, την Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα.

Την προσεχή Τρίτη, 8η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάζει ιεροπρεπώς το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Πλατανιωτίσσης, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαβρύτων.  

Ο Απόστολος Παύλος, απευθυνόμενος στον συνεργάτη του και μετέπειτα Eπίσκοπο Εφέσου Τιμόθεο, αφού ανέφερε τα προσόντα και τις αρετές που πρέπει να κοσμούν τον κατέχοντα ιερατικό αξίωμα, επιτάσσει μεταξύ των άλλων «δει δε αυτόν και μαρτυρίαν καλήν έχειν από των έξωθεν» [Α΄ Τιμ.3,7].

"Ξαναχτύπησε" ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος σε άρθρο που ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο (mkka.blogspot.com/) καταπιάνεται με τον κορωνοϊό και την χρήση μάσκας, τονίζοντας πως στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχει εμφύλιος πόλεμος για τις προστατευτικές μάσκες, ενώ υπογραμμίζει πως όποιος μπαίνει σε ναό φορώντας μάσκα σημαίνει πως φοβάται ότι θα κολλήσει κορωνοϊό, άρα αρνείται τον Χριστό!

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας επιθυμώντας να βοηθήσει τη σύγχρονη δοκιμαζόμενη οικογένεια στο πλαίσιο των ποιμαντικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων προβαίνει στην λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από άπορες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες που αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια, κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το «Πάσχα του καλοκαιριού», η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η οποία συνεχίζει:

Η Ιερά Μητρόπολη ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα για βασικά θέματα, που αφορούν στα Ιερά Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Γάμου, προς αποφυγή συγχύσεων και παρεξηγήσεων.

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου πένθιμα ήχησαν το πρωί οι καμπάνες των Ιερών Ναών και Μονών τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με αφορμή την ανιστόρητη, απαράδεκτη και προκλητική απόφαση του τουρκικού Κράτους να μετατρέψει την Μεγάλη Εκκλησία του Γένους, την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος.

Δευτέρα 27 Ιουλίου, 7 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γερβασίου Ιωακειμίδη, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Διακοπτού.

Την Παρασκευή, 24 Ιουλίου στις 11π.μ., εξ αφορμής του θλιβερού γεγονότος της μετατροπής του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας σε τζαμί και των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στα εθνικά μας ύδατα, θα τελεστεί η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο:

    Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδος «Πελοπόννησος» της 5ης Ιουλίου 2020, και συγκεκριμένα τη συνέντευξη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Καλλινίκου Πουλή στη δημοσιογράφο Ανθή Ροδοπούλου, πληροφορούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ο πατήρ Καλλίνικος από τον Νοέμβριο του 2019 έχει παύσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας και κατόπιν αιτήματός του, εγκριθέντος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου, είναι πλέον κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κουνινάς θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο, πολιούχο της ενορίας μας, και έλαβαν την ευλογία του, καθώς και τις εκδηλώσεις στο παλιό χωριό.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα