ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, ενημερώνει ότι η Κοινωνική Ιματιοθήκη, η οποία ευρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων γωνία,

Kατά την φετινή σχολική περίοδο, θα λειτουργήσει η ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΩΝ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»), Πολυχρονιάδου 8 - άνωθεν Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου.

Aπό την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας.Την προσεχή Τετάρτη 8η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάζει ιεροπρεπώς το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Πλατανιώτισσας στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του δήμου Καλαβρύτων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ως Πρόεδρος του Βρεφονηπιακού Σταθμού  Της Ιεράς Μητροπόλεως «Τα Αγγελουδάκια», καθώς επίσης όλα τα Μέλη του Δ. Σ. και οι εργαζόμενοι εκφράζουν την βαθυτάτη οδύνη τους για τον αιφνίδιο και αδόκητο θάνατο του προσφιλούς υπαλλήλου του Σταθμού Αθανασίου Ευθυμίου και διερμηνεύουν τα ειλικρινή και  θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ευχαρίστως ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η αποστολή ιματισμού προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της Ευβοίας, την Δευτέρα, 30/8 2021.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας επιθυμώντας να βοηθήσει τη σύγχρονη δοκιμαζόμενη οικογένεια στο πλαίσιο των ποιμαντικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων προβαίνει στην λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από άπορες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες που αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια, κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Η απάντηση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Χαράλαμπος» στα πρόσφατα δημοσιεύματα πατρινής εφημερίδας, όπου επισημαίνονται συγκεκριμένες ανακρίβειες των δημοσιευμάτων, δίνονται εξηγήσεις και τέλος ζητείται αποκατάσταση της φήμης της Μονάδας και των υπευθύνων της, με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:


Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο λαός μας εξαιτίας της εφιαλτικής πύρινης λαίλαπας των τελευταίων ημερών, που κατέστρεψε οικείες, επιχειρήσεις και περιουσίες εκατοντάδων συνανθρώπων μας κανείς μας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος.

Η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, ενημερώνει ότι η Κοινωνική Ιματιοθήκη, η οποία ευρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων γωνία, θα λειτουργήσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ την Τρίτη 10 Αυγούστου και ώρα 8.00΄μ.μ. έως 9.30΄μ.μ.

Προσφορά, αγάπη και συμπαράσταση στον πάσχοντα αδελφό μας! Έχοντας το τρίπτυχο αυτό ως μοναδικό τους στόχο, η Ιερά Μητρόπολή μας, επιτελεί εδώ και χρόνια το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο, σε μια προσπάθεια να απαλύνει τον πόνο δεκάδων οικογενειών που «χτυπημένες» από την οικονομική κρίση δυσκολεύονται ακόμα και για την εξεύρεση του επιούσιου άρτου.

Από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας ανακοινώνεται ότι κατόπιν αποφάσεως του Ηγουμενοσυμβουλίου η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία πού γινόταν στα μέσα του μηνός Ιουλίου στο Ασκητήριο του Οσίου Λεοντίου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών των ημερών.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν κι εφέτος οι καθιερωμένες πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής μουσικής (Αιγίου και Καλαβρύτων) για την χορήγηση Πτυχίων και Διπλωμάτων, στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως «Νέοι Ορίζοντες», το Σάββατο, 26 Ιουνίου ε.ε.

Ενάμιση και πλέον χρόνο μετά την αναγγελία της χαρμόσυνης είδησης για την χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου της αναστήλωσης του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, λίγες ημέρες πριν την 26η επέτειο του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την πόλη και «τραυμάτισε» σοβαρά το αριστούργημα του Ερνέστου Τσίλλερ, έρχεται η ιστορική είδηση της έναρξης των εργασιών αναστήλωσης μετά από την απόφαση αποδοχής εκ μέρους της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Μενδώνη, της θετικής γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έναρξη των εργασιών από την εταιρεία «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ», συμφερόντων του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους, εφοπλιστή κ. Αθανασίου Μαρτίνου που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου και το έργο.

Σε κατανυκτικό κλίμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης για τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Saitis Home Έπιπλα