ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 η ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Κουκουζέλη, προστάτου και εφόρου του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας. 

 

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, επίσημη ημέρα ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2022-2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό σε σχολεία της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, απευθύνοντας πατρικούς λόγους σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας δίνεται στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στον ευσεβή λαό της ότι δημιουργήθηκε και πρόκειται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το ηλεκτρονικό κατάστημα αυτής, απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι θα δύνανται, μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως www.imkalaig.com ή απευθείας διά της ηλεκτρονικής διευθύνσεως www.imkalaig-eshop.gr να παραγγέλνουν και να προμηθεύονται ποικίλα είδη θρησκευτικού και λατρευτικού περιεχομένου, όπως βιβλία, εικόνες, λατρευτικά αντικείμενα, προϊόντα των Ιερών Μονών μας από φυσικές πρώτες ύλες, εργόχειρα των μοναχών και των μοναζουσών κ.ά.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, ενημερώνει ότι η Κοινωνική Ιματιοθήκη, η οποία ευρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων, θα είναι ανοικτή για διάθεση ειδών ιματισμού την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 7.30΄ - 9.00΄μ.μ.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη Μνήμη των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου και της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Μυρτιάς Αιγίου, τελώντας και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος Διακόνου π. Σπυρίδωνος Αλεξόπουλου, αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόχου Μεταπτυχιακού Διπλώματος μετ’ ειδικεύσεως στην Ορθόδοξη Θεολογία.

Το περασμένο Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των μελών του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου».

Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου» ενημερώνει όλα τα μέλη του αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, ότι το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 το πρωί,

Σε ιδιαίτερα χαρμόσυνο, αλλά και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τελέσθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου η Ακολουθία του Αγιασμού στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στα Καλάβρυτα, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από Ιερείς των Καλαβρύτων και του Αιγίου.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, η κατήχηση και η διακονία των νέων θα συνεχιστεί και κατά τον μήνα Ιούλιο στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην Ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Τήν Τετάρτη 22 Ἰουνίου 2022, στόν αὔλειο χῶρο τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Βρεφονηπιακοῦ Σταθμοῦ "Τά Ἀγγελουδάκια" τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας, πραγματοποιήθηκε, μέσα σέ κλίμα χαρᾶς καί ἐνθουσιασμοῦ, ἡ γιορτή λήξης τοῦ σχολικοῦ ἔτους 2021- 2022.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τον ευσεβή λαό της ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος δεν θα εορτάσει κατά την 15η Ιουνίου ε.έ. τα σεπτά Oνομαστήριά του διότι από 14ης έως και 19ης Ιουνίου θα πραγματοποιήσει,

Saitis Home Έπιπλα