ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Αποδέκτης μίας ακόμα πράξης αγάπης από την Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς έγινε χθες η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από την τελευταία φορά που το δραστήριο εκκλησιαστικό συμβούλιο του εν λόγω Ιερού Ναού είχε αποστείλει μεγάλη ποσότητα τροφίμων για τις ανάγκες των κοινωνικών – φιλανθρωπικών δομών τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας στα Καλάβρυτα (Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο και Ίδρυμα Αρωγής – Αγωγής) και χθες, Σάββατο, ένα ακόμα όχημα κατέφθασε από τον Πειραιά στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος», περιέχοντας τρόφιμα για τους απομάχους της ζωής, οι οποίοι βρίσκουν θαλπωρή, προστασία και αγάπη στο συγκεκριμένο Ίδρυμά μας.

PrintEmail

Γνωστοποιούμε ότι η Ενορία Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, με πρωτοβουλία και φροντίδα τού κ. Πέτρου Αναγνωστάκη προσέφερε σήμερα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, υπέρ του Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Αγάπης Μέλαθρον ο Άγιος Χαράλαμπος» το κάτωθι πακέτο τροφίμων: 100 τεμάχια ξερά φασόλια, 40 τεμάχια ρεβίθια, 20 τεμάχια γίγαντες, 40 τεμάχια ρύζι, 60 τεμάχια φακές, 10 τεμάχια αλεύρι, 35 λίτρα λάδι, 44 τεμάχια μαράτα πάστα, 54 κιλά κριθαράκι, 60 κιλά κοφτό μακαρονάκι, 42 κιλά πένες, 24 κιλά σπαγγέτι, 19 λίτρα γάλα εβαπορέ, 10 σακουλάκια καφέδες, 30 κιλά μπούτι κοτόπουλο, 19 κιλά κιμάς και 30 κιλά κρεμμύδια.

PrintEmail

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πληροφορεί τους πιστούς μας ότι, έπειτα από έντονη αναζήτηση ενός και πλέον έτους, αγόρασε έκταση στην περιοχή Σελινούντα Αιγίου, σε περίοπτη θέση, προκειμένου να ανεγερθεί στο σημείο αυτό ο Τίμιος Σταυρός ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, δοξολογίας και ευχαριστίας προς τον Τριαδικό Θεό διά την σωτηρία της πόλεως του Αιγίου από τον καταστροφικό σεισμό του 1995. Αναμένεται πλέον η εκπόνηση των σχεδίων καθώς και η υλοποίηση του όλου έργου.

PrintEmail

Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας γνωστοποιεί ότι ξεκινούν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής, που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο «Νέοι Ορίζοντες» (Πολυχρονιάδου 8), για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2017-2018.

PrintEmail

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και στην Αιγιάλεια η εορτή της παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Με επίκεντρο τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πανηγύρισε τη μεγάλη αυτή δεσποτική εορτή, όπου μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εκατοντάδες ευσεβείς πιστοί τής πόλεως έψαλλαν με συντριβή καρδίας «Σταυρός υψούται σήμερον και κόσμος αγιάζεται»!

PrintEmail

Στις 14 του μήνα Σεπτέμβρη, η Εκκλησία γιορτάζει την Ύψωση του Σταυρού. Του αληθινού Σταυρού, όπου πάνω σ’ αυτόν μαρτύρησε ο Θεάνθρωπος και που τον έδειξε στην Αγία Ελένη, όπως λένε, ο συμπαθητικός και μυρωδάτος βασιλικός.

PrintEmail

Σαν σήμερα, παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, συνηθίζεται να πηγαίνουμε στους ιερούς ναούς τους βασιλικούς που φροντίζαμε όλο το καλοκαίρι, για να τους μοιράσει αύριο ο ιερέας στους πιστούς. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα έθιμο αιώνων.

PrintEmail

Αύριο η Εκκλησία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Την ημέρα αυτή, σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναβιώνουν διάφορα έθιμα που κρατούν ζωντανή την ορθόδοξη παράδοση.

PrintEmail

Η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 18η Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00΄ - 8.00΄ το απόγευμα η Κοινωνική Ιματιοθήκη που ευρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων γωνία, θα είναι ανοικτή.

PrintEmail

Και κατά την φετινή σχολική περίοδο, θα λειτουργήσει η ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΩΝ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»), Πολυχρονιάδου 8 - άνωθεν Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου.

PrintEmail

Κάθε παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, συνηθίζεται να πηγαίνουμε στους ιερούς ναούς τους βασιλικούς που φροντίζαμε όλο το καλοκαίρι, για να τους μοιράσει αύριο ο ιερέας στους πιστούς. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα έθιμο αιώνων.

PrintEmail

Το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αιγίου, επί τη εορτή τής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

PrintEmail

Το ποσό των 2.170.312,82 ευρώ κατέβαλε η Εκκλησία της Ελλάδος για την πληρωμή φόρων (Φόρος Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ), όπως προκύπτει μετά τον απολογισμό εσόδων-εξόδων του διαχειριστικού έτους 2016, τον οποίο ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

PrintEmail

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό στο πλαίσιο της επισκευής και της έγκρισης των εργασιών επισκευής και ενίσχυσής του από τον ΤΑΣ Αχαΐας, εξαιτίας των ζημιών που προέκυψαν από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή μας την 7η Νοεμβρίου 2014.

PrintEmail

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου η κατασκηνωτική περίοδος για τα κορίτσια Δημοτικού –Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης δεκαετίας και τη διακοπή δύο ετών για ανασύνταξη δυνάμεων και ανανέωση του δυναμικού της, η Πρόνοια και η Αγάπη του Θεού οδήγησε τα βήματα 50 νέων κατασκηνωτριών στο αγαπημένο μετόχι τ’ Ουρανού, το «Όραμα, στα Καλάβρυτα.

PrintEmail

Το 395 ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αρκάδιος μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα στην Κωνσταντινούπολη τη ζώνη της Θεοτόκου, ένα από τα λιγοστά κειμήλια του επιγείου βίου της Παναγίας, κατασκευασμένη από τρίχες καμήλας. Την τοποθέτησε σε μία χρυσή θήκη, που ονομάστηκε Αγία Σωρός, και την εναπόθεσε στο ναό της Θεοτόκου στη συνοικία Χαλκοπρωτεία της Κωνσταντινούπολης.

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ