ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας γνωστοποιεί ότι ξεκινούν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής, που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο «Νέοι Ορίζοντες» (Πολυχρονιάδου 8), για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2017-2018.

PrintEmail

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και στην Αιγιάλεια η εορτή της παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Με επίκεντρο τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πανηγύρισε τη μεγάλη αυτή δεσποτική εορτή, όπου μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εκατοντάδες ευσεβείς πιστοί τής πόλεως έψαλλαν με συντριβή καρδίας «Σταυρός υψούται σήμερον και κόσμος αγιάζεται»!

PrintEmail

Στις 14 του μήνα Σεπτέμβρη, η Εκκλησία γιορτάζει την Ύψωση του Σταυρού. Του αληθινού Σταυρού, όπου πάνω σ’ αυτόν μαρτύρησε ο Θεάνθρωπος και που τον έδειξε στην Αγία Ελένη, όπως λένε, ο συμπαθητικός και μυρωδάτος βασιλικός.

PrintEmail

Σαν σήμερα, παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, συνηθίζεται να πηγαίνουμε στους ιερούς ναούς τους βασιλικούς που φροντίζαμε όλο το καλοκαίρι, για να τους μοιράσει αύριο ο ιερέας στους πιστούς. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα έθιμο αιώνων.

PrintEmail

Αύριο η Εκκλησία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Την ημέρα αυτή, σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναβιώνουν διάφορα έθιμα που κρατούν ζωντανή την ορθόδοξη παράδοση.

PrintEmail

Η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 18η Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00΄ - 8.00΄ το απόγευμα η Κοινωνική Ιματιοθήκη που ευρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων γωνία, θα είναι ανοικτή.

PrintEmail

Και κατά την φετινή σχολική περίοδο, θα λειτουργήσει η ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΩΝ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»), Πολυχρονιάδου 8 - άνωθεν Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου.

PrintEmail

Κάθε παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, συνηθίζεται να πηγαίνουμε στους ιερούς ναούς τους βασιλικούς που φροντίζαμε όλο το καλοκαίρι, για να τους μοιράσει αύριο ο ιερέας στους πιστούς. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα έθιμο αιώνων.

PrintEmail

Το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αιγίου, επί τη εορτή τής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

PrintEmail

Το ποσό των 2.170.312,82 ευρώ κατέβαλε η Εκκλησία της Ελλάδος για την πληρωμή φόρων (Φόρος Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ), όπως προκύπτει μετά τον απολογισμό εσόδων-εξόδων του διαχειριστικού έτους 2016, τον οποίο ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

PrintEmail

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό στο πλαίσιο της επισκευής και της έγκρισης των εργασιών επισκευής και ενίσχυσής του από τον ΤΑΣ Αχαΐας, εξαιτίας των ζημιών που προέκυψαν από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή μας την 7η Νοεμβρίου 2014.

PrintEmail

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου η κατασκηνωτική περίοδος για τα κορίτσια Δημοτικού –Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης δεκαετίας και τη διακοπή δύο ετών για ανασύνταξη δυνάμεων και ανανέωση του δυναμικού της, η Πρόνοια και η Αγάπη του Θεού οδήγησε τα βήματα 50 νέων κατασκηνωτριών στο αγαπημένο μετόχι τ’ Ουρανού, το «Όραμα, στα Καλάβρυτα.

PrintEmail

Το 395 ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αρκάδιος μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα στην Κωνσταντινούπολη τη ζώνη της Θεοτόκου, ένα από τα λιγοστά κειμήλια του επιγείου βίου της Παναγίας, κατασκευασμένη από τρίχες καμήλας. Την τοποθέτησε σε μία χρυσή θήκη, που ονομάστηκε Αγία Σωρός, και την εναπόθεσε στο ναό της Θεοτόκου στη συνοικία Χαλκοπρωτεία της Κωνσταντινούπολης.

PrintEmail

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Τήνου, στην Αγία Πελαγία και το γύρο του νησιού διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ροδιάς στις 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2017.

PrintEmail

Στο Chambèsy της Ελβετίας, όπου θα παραμείνει για μια εβδομάδα, βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος από χθες κάνει χρήση τής κανονικής του αδείας και ως εκ τούτου θα απέχει των ποιμαντικών του καθηκόντων καθ’ όλο τον μήνα Σεπτέμβριο.

PrintEmail

Προχθές, Δευτέρα 28 Αυγούστου, εξεδήμησε προς Κύριον ο σεβαστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Φραντζής, πρώην εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικρού Ποντιά, σε ηλικία 88 ετών.

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ