ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τρίωρος αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ Αιγίου από τους αγρότες

Με τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ Αιγίου κλιμάκωσαν οι συνάδελφοι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που τους ξεκληρίζει αφού πάνω από το 50% του εισοδήματός τους, καταλήγει στα χέρια του κράτους με την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και στον ΕΛΓΑ, τα κάθε είδους χαράτσια. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Μποδιώτης κάλεσε κάθε μικρομεσαίο αγρότη να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, αρκεί να συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων - διεκδικήσεων, το οποίο έχει διαμορφωθεί στις Γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου με διεξοδική συζήτηση. Ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για την Παρασκευή 2 Φλεβάρη στις 9:30 το πρωί στο ύψος των βενζινάδικων στην ΝΕΟ για να πάνε οργανωμένοι στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα διεκδικώντας να προχωρήσουν άμεσα η καταγραφή αλλά και η αποζημίωση των πληγέντων από χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες και πυρκαγιές . Να διεκδικήσουν νέο κανονισμό για τον ΕΛΓΑ, αποκλειστικά κρατικό οργανισμό που να καλύπτει, να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες της παραγωγής και του πάγιου κεφαλαίου χωρίς καθυστερήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομιλία του για το αναπτυξιακό συνέδριο που προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 5-6 Φλεβάρη. ''Έρχεται ο Πρωθυπουργός στη Πάτρα αφού έχει ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 6000 ευρώ, την επιτάχυνση των πλειστηριασμών στα σπίτια των μικρομεσαίων αγροτών και των χωραφιών, το νέο κτηματολόγιο που διευκολύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των τραπεζιτών και των εμποροβιομήχανων.

Οι αγρότες έχουμε κάθε λόγο να μπλοκάρουμε αυτήν την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση γιατί μας φτωχοποιεί , μας εξαθλιώνει και μας ξεκληρίζει την ίδια στιγμή που φροντίζει για τις φοροαπαλλαγές και τη στήριξη των τραπεζιτών και των εμποροβιομήχανων''.

Και κατέληξε με κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία και φορείς στην Πάτρα την Τρίτη 6/2/2018, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα, ενημέρωσε για την ώρα αναχώρησης από το Αίγιο που έχει αναγγείλει το ΔΣ του Συλλόγου, στις 4:30 το απόγευμα μπροστά από την Δ.Ο.Υ Αιγίου.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ