ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: "Θερμή" υποδοχή Τσίπρα στην Πάτρα, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συνέχιση των αγώνων

"Η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ  στις 22/1/2018 καλεί τους συνάδελφους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στην κλιμάκωση  των κινητοποιήσεων και των δράσεων που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα της Κυβέρνησης , ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Με το που ανακοινώθηκε η απόφαση μας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων άρχισε η επίθεση από την Κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της,  η προσπάθεια τρομοκράτησης μας με την αποστολή κλήσεων για απολογία σε μέλη του ΔΣ και άλλα μέλη μας συναγωνιστές" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

Συνάδελφοι

Η πολιτική της κυβέρνησης  μειώνει συνεχώς το εισόδημά μας, οδηγεί μαζικά στη φτώχεια και τον αφανισμό χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Πάνω από το 50% του εισοδήματος καταλήγει στα χέρια της κυβέρνησης με την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τα κάθε είδους χαράτσια. Η κυβέρνηση σχεδιάζει εξομοίωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου με τη βενζίνη, την ίδια στιγμή που στους εφοπλιστές δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο.

Στον προϋπολογισμό του 2018 ψηφίστηκε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2%, ΕΝΦΙΑ στα χωράφια περίπου 12 ευρώ/στρέμμα. Με το πολυνομοσχέδιο ανοίγει διάπλατα από 1η Μάη ο δρόμος για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα είναι μονόδρομος ο αγώνας μας.

Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε  να κερδίσουμε.  Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, αποφύγαμε την μονομιάς επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, την νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία  κ.α,  καταφέραμε  να καθυστερήσουμε  μέτρα εναντίον μας  που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα.  Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική.

Απευθύνουμε συναδελφικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να  στηρίξουν αποφασιστικά το δίκαιο αγώνα μας. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης στον οποίο δεν περισσεύει κανείς. Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά :

•    Στο Ειρηνοδικείο Αιγίου στις 24/1 στις 3:30 μμ και κάθε Τετάρτη για να εκφράσουμε την αντίθεση μας σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και χωραφιών που είναι τα εργαλεία της δουλειάς μας
•    Στην Εφορία Αιγίου την Τρίτη 30 Γενάρη στις 7:30 το πρωϊ
•    Στον ΕΛΓΑ στην Πάτρα την Παρασκευή 2 Φλεβάρη  στις 10:30 πμ (με προσυγκέντρωση στις 9:30 πμ στην ΝΕΟ Αθηνών –Πατρών στα βενζινάδικα ) σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας με τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας για την καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του 2017.
•    Υποδεχόμαστε στους δρόμους του αγώνα τον Πρωθυπουργό  κ.Τσίπρα στην Πάτρα στις 5 και 6 Φλεβάρη και το αναπτυξιακό Περιφερειακό του Συνέδριο που στήνει για εμποροβιομήχανους και  τραπεζίτες. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο μαζί με σωματεία και άλλους φορείς την ημέρα άφιξης του.

Απέναντι μας θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας. Οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που κοιτούν ν' αρπάξουν το βιός μας.

Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους. Με δυναμική συμμετοχή και αρραγές μέτωπο, μπορούμε να εμποδίσουμε τα  μέτρα της κυβέρνησης , να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας. .

Παλεύουμε για:

•    Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών
•    Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών
•    Κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής  . Να γίνει το φράγμα του Σελινούντα ,  έργα αξιοποίησης των υδάτινων πόρων της περιοχής (από ποτάμια , υδατοδεξαμενές για βρόχινα νερά ) για άρδευση.
•    Κατάργηση του ΧΥΤΑ Αιγείρας και σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας, με σταμάτημα κάθε επιχειρηματικής δράσης με πλήρη κρατική χρηματατοδότηση , χωρίς πρόσθετα χαράτσια  .
•    Εφαρμογή προγράμματος αναμπέλωσης για την Κορινθιακή σταφίδα
•    Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
•    Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
•    Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
•    Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
•    Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
•    Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 - 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!  

Saitis Home Έπιπλα