ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Άριστες εντυπώσεις άφησε η ΠΕΣ στην ANUGA 2017

Απόλυτα επιτυχημένη και ωφέλιμη για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, αποτελεί η συμμετοχή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών στη φετινή Διεθνή Έκθεση ANUGA που διοργανώθηκε από 7 έως 10 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο “KOELNMESSE” στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η Διεθνής Έκθεση ANUGA διεξάγεται κάθε δεύτερη χρονιά (φέτος ήταν η 34η) είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση για το λιανικό εμπόριο στην υπηρεσία τροφίμων και ποτών, και την τροφοδοσία της αγοράς, καθώς προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο, δίνοντας  έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γευτούν και να γνωρίσουν χιλιάδες υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 7.400 εταιρείες από 107 χώρες, με δέκα εξειδικευμένα εμπορικές εκθέσεις σε ισάριθμες αίθουσες και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, που έκανε την Anuga το πιο αναγνωρισμένο γεγονός και με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Όπως τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr ο επικεφαλής της αιγιώτικης αποστολής και διευθυντής της ΠΕΣ κ. Μίλτος Σταυρόπουλος, οι επισκέπτες φέτος ξεπέρασαν τους 165.000, γεγονός που αναμφισβήτητα καταδεικνύει πως η Anuga έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, η ΠΕΣ στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών της, διοργάνωσε μια άκρως επιτυχημένη παρουσίαση των προϊόντων της Αιγιάλειας σε γερμανικές επιχειρήσεις, δημοσιογράφους του κλάδου των τροφίμων κ.α.

«Η επιτυχημένη εξωστρεφής πολιτική της Π.Ε.Σ. τα τελευταία χρόνια, την έχει αναδείξει ως την κορυφαία στον κλάδο της εξαγωγική εταιρεία, με μερίδιο εξαγωγών στον τομέα των σταφίδων που ξεπερνά το 60%. Οι υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις αναμφίβολα αποτελούν το πιο δυναμικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας φέρνοντας συνάλλαγμα στη χώρα μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Σταυρόπουλος, συμπληρώνοντας πως η αιγιώτικη συνεταιριστική εταιρεία διαρκώς στηρίζει τους αγρότες-μέλη της εξασφαλίζοντας εισόδημα στους παραγωγούς μέσω των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της στις διεθνείς αγορές.

 

** Κεντρική φωτό από την επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο της ΠΕΣ του κ. Χρήστου Στάϊκου - προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (ΕΝΤΕRPRISE  GREECE).

Saitis Home Έπιπλα