ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν μέλη του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας

Συνάντηση με τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Κόκκαλη είχαν την  Πέμπτη 27-7-2017 ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας του ανεξάρτητου αγροτικού συλλόγου Αιγιάλειας για τις πρόσφατες καταστροφές  από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αιγιάλεια.

Επίσης στο τραπέζι τέθηκαν τα θέματα για τις χαμένες επιδοτήσεις , τα μισθωμένα, οι δασικοί χάρτες,και οι αθρόες εισαγωγές εσπεριδοειδών .

Όσον αφορά τις ζημιές ζητήθηκε από τον υφυπουργό η άμεση καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημιάς.

Για τις επιδοτήσεις του ζητήθηκε  να καταθέσει την αίτηση θεραπείας προς το νομικό συμβούλιο του κράτους για να αποφανθεί αυτό για τους απλήρωτους συναδέλφους αγρότες.

Όσον αφορά για τους δασικούς χάρτες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζητάτε να πληρώσουν 2 και 3 φορές οι παραγωγοί τα κτήματα τους είτε μέσο εξαγοράς από το δασαρχείο είτε μέσω προστίμων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ .

Σε όλα τα παραπάνω ο υφυπουργός απάντησε 1) για τις ζημιές θα βγουν άμεσα οι γεωπόνοι για καταγραφή μόλις τελειώσουν οι αιτήσεις ενόψει που ξεκινά ο τρύγος .2) για την αίτηση θεραπείας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του αλλά του κυρίου Αποστόλου.Δεν γνωρίζει γιατί έχει κολλήσει εκεί. Με τους δασικούς , επικοινώνησε με τον κ. Φάμμελο ώστε να ξεπεραστεί η μεγάλη αδικία σε όσους τα έχουν αγορασμένα με δάνεια και τα έχουν εντάξει και στα σχέδια βελτίωσης και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Για τις εισαγωγές στα εσπεριδοειδή ότι δεν είναι έτοιμο το κράτος και κατάλληλα εξοπλισμένο με σκάνερ για τον έλεγχο των φορτίων .

"Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει.

Θα περιμένουμε να δούμε επιτέλους για μια φορά αυτά που λέει ένας υπουργός αν πραγματοποιηθούν ή θα μείνουν απλά λόγια χωρίς αντίκρισμα...", τονίζεται στην ανακοίνωση.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα