ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΠΕΣ: Περιοδείες και συμβουλές στους πληγέντες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση καλλιεργητές

Οι σταφιδοκαλλιέργειες και οι ελαιώνες της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας, έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από τις τελευταίες χαλαζοπτώσεις τις υπερβολικές βροχοπτώσεις.

Η προκληθείσα ζημιά στα ελαιόδεντρα είναι ποσοτική ενώ στη σταφίδα ποσοτική αλλά και ποιοτική. Για τον λόγο αυτό σήμερα η Π.Ε.Σ. μαζί με κλιμάκιο εκτιμητών του ΕΛΓΑ περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές.

Κίνδυνο καταστροφής της παραγωγής σταφίδας και σταφυλιών από ασθένειες αντιμετωπίζουν οι αγρότες κατά την τελευταία δυνατή βροχόπτωση που έπληξε τις πρωινές ώρες της 17/07/2017 και για το λόγο αυτό δόθηκαν οδηγίες για ψεκασμούς από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας. Σύμφωνα με το Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων Φυτοπροστασίας ΑΜΠΕΛΙ Νο 11 /17-07-2017 για τις περιοχές: ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΙΘΑΚΗΣ, μια σειρά από ασθένειες μπορούν να πλήξουν τώρα (δηλαδή μετά τη βροχή) τον αμπελώνα και απαιτούνται επεμβάσεις με μυκητοκτόνα κλπ.

Οι παραγωγοί πρέπει να επιβλέπουν τις καλλιέργειες συχνά και οπωσδήποτε δύο φορές την εβδομάδα, ενώ για τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιήσουν πρέπει να συνεργάζονται με τους κατά τόπους γεωπόνους.

Saitis Home Έπιπλα