ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και επίσκεψη στη Δ/νση Δασών αποφάσισε ο Ανεξάρτητος Aγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας στην έκτακτη γενική συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η έκτακτη γενική συνέλευση του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας όπου συζητήθηκαν μείζονα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως δακοκτονία, δασικοί χάρτες , χαμένες επιδοτήσεις, καθώς και το μεγάλο πρόβλημα με τις ακρίδες.

Αποφασίστηκε να κλειστεί άμεσα ραντεβού με τον Περιφερειάρχη προκειμένου να δοθεί λύση, καθώς και στην διεύθυνση δασών στην Πάτρα για τους δασικούς χάρτες.

Όσον αφορά τις χαμένες επιδοτήσεις υπάρχει μια δυσάρεστη εξέλιξη καθώς με ανακοίνωση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για ακόμη μια φορά το αίτημα προς την αρμόδια επιτροπής της ΕΕ και τον επίτροπο για θέματα επιδοτήσεων απορρίφθηκε..

Η λύση που δόθηκε είναι ότι από το 2017 και μετά θα μπορέσουν να πάρουν ένα μέρος από αυτά που χάθηκαν μέσω του εθνικού αποθέματος που θα είναι στο μέσο όρο του περιφερειακού αποθέματος μοναδιαίας αξίας που είναι περίπου στα 80 ευρώ ανα στρέμμα χωρίς αναδρομική ισχύ για τα έτη 2015-2016.

"Επιδοτήσεις χάνονται, ο κόσμος κάνει αιτήσεις εξαγοράς γης στα δασαρχεία για γη που ήδη έχει πληρώσει, η φορολογία συνεχώς αυξάνεται, οι ασφαλιστικές εισφορές το ίδιο.. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση βοηθά και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα; Καλούμε όλον τον αγροτικό κόσμο της αιγιάλειας να ειναι σε επαγρύπνηση γιατί η μόνη λύση είναι ο αγώνας, μιας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι πολιτικές που εφαρμόζουν έχουν μόνο στόχο την εξαθλίωσή μας...", τονίζει στην ανακοίνωση του ο Ανεξάρτητος αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ