ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνεργασία της ΠΕΣ με καθηγητή του Πανεπιστημίου του Harvard - Σε υψηλά επίπεδα, έρευνα και καινοτόμα προϊόντα

Η συνεργασία της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, με το Χάρβαρντ, για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, με βάση τη μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, επισφραγίστηκε το πρωί της Πέμπτης, με την επίσκεψη του καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Χρήστου Μαντζώρου, στο Αίγιο, στο πλαίσιο της επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται για το προϊόν, ώστε να αναδειχθεί η διατροφική του αξία.

Με γνώμονα και την επέκταση της ΠΕΣ στην Αμερική, ο διακεκριμένος επιστήμονας, έδωσε συνέχεια στη γνωριμία του με τον διευθυντή της Ένωσης, Μίλτο Σταυρόπουλο (στην Έκθεση Τροφίμων της Νέας Υόρκης) με στόχο μια επωφελή συνεργασία.

Συνοδευόμενος από τον καθηγητή Βάιο Καραθάνο -υπεύθυνο για το ερευνητικό πρόγραμμα της ΠΕΣ- περιηγήθηκαν στο τμήμα συσκευασίας της σταφίδας, για να ακολουθήσει σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΠΕΣ Θανάση Σωτηρόπουλο, τον δήμαρχο Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλο, την αντιδήμαρχο Βασιλική Ψυχράμη και μέλη της διοίκησης.

Ο κ. Σωτηρόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να γίνει ο καθηγητής ο καλύτερος διαφημιστής του προϊόντος στο εξωτερικό, ενώ ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε πως «για να βγει η χώρα από την κρίση, θα πρέπει να επενδύσει στους ανθρώπους των γραμμάτων».

Ο διευθυντής της ΠΕΣ, επανέλαβε πως οι επιστήμονες θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της διατροφικής αξίας της σταφίδας, κάτι που ο μεγαλωμένος στην Κορινθία κ. Μαντζώρος αποκάλυψε ότι γνωρίζει, αφού μάζευε σταφίδα με τους γονείς του. Στάθηκε μάλιστα στα υποπροϊόντα της, που όπως είπε μπορούν να αξιοποιηθούν, όπως το κουκούτσι της, σε μπάρες δημητριακών.

«Η κρίση θα φύγει, όταν πάμε στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων», είπε, πολύ εντυπωσιασμένος με όσα είδε, προσθέτοντας: «Έχετε χτίσει μια ωραία βάση πάνω στην οποία μπορείτε να αναπτυχθείτε».

www.pelop.gr

Saitis Home Έπιπλα