ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συλλαλητήριο και αποκλεισμός της ΔΟΥ Αιγίου, από τον Αγροτικό Σύλλογο "Μπακόπουλος-Ντρίνιας"

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16/3/2017 στην πλατεία Λαύρας στο Αίγιο δυναμική κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και είναι  συνέχεια του μπλόκου για 28 μέρες στη ΝΕΟ Αθηνών Πατρών, σειράς αγωνιστικών δράσεων (παρεμβάσεις στο Δασαρχείο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας, στη ΔΕΗ…) και περιοδειών στα χωριά το τελευταίο διάστημα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας".

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου , ο Πρόεδρος του οποίου Λάμπης Παπαδόπουλος χαιρέτησε εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κάλεσε σε κοινό αγώνα.

Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Αιγίου του ΟΑΕΕ Αρίστος Παπασπυρόπουλος , που τόνισε την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στους αγώνες γιατί η κατάσταση πάει  συνεχώς προς το χειρότερο για τους συνταξιούχους και όλο το λαό.

Παραβρέθηκε επίσης το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του Αιγίου.

«Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας είναι μακρύς και δύσκολος» τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ Γιάννης Μποδιώτης . «Αποτελεσματικότητα μπορεί να έχει στο βαθμό που γίνεται κοινός με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από τις επιλογές των ελληνικών κυβερνήσεων , των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια και εφαρμόζουν τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ για την εξυπηρέτηση των κερδών των εμποροβιομήχανων και των τραπεζιτών.

Στον περσυνό 40ημερο αγώνα καταφέραμε να πάρουμε το αφορολόγητο στα 9000 ευρώ περίπου, να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στον ΕΦΚΑ από φέτος αλλά σταδιακά ως το 2022, η φορολογία από το 26% που θέλαν να την πάνε μειώθηκε λίγο στο 22%.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην ικανοποιήσει φέτος ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας.                    

Η απάντηση σε αυτούς που μας κατηγορούν για πουλημένους αγώνες δόθηκε. Η "κριτική του καναπέ και του καφενέ" από τους απόντες των αγροτικών αγώνων μας αφήνει αδιάφορους

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Τα αιτήματα μας αφορούν την επιβίωση μας, και την δυνατότητα να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στη γη για την διατροφική επάρκεια του ελληνικού λαού.

Στο σημερινό συλλαλητήριο δίνουμε προτεραιότητα :
•    Στα χαράτσια των δασικών χαρτών
•    Στη φοροληστεία
•    Την περικοπή των κρατικών δαπανών για την δακοκτονία και
•    Στην κατάργηση της ονομασίας προέλευσης της φέτας στα πλαίσια της συμφωνίας ΕΕ- Καναδά( CETA).

Τα προβλήματα που αναδεικνύονται δεν είναι αστοχίες αλλά στόχοι και τα αποτελέσματα της πολιτικής στη γη και της χρήσης της όπως αυτοί εξυπηρετούν κάθε φορά τα επενδυτικά σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα.

Το ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό τοπίο καθώς και εκείνο των χρήσεων γης είναι απαραίτητο για την υλοποίηση των κερδοφόρων επιχειρηματικών σχεδίων. Η πολιτική γης αποτελεί κρίκο μιας ολόκληρης αλυσίδας νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθούν την εμπορευματοποίηση της γης , μεταβάλλουν την χρήση της προς όφελος του κεφαλαίου, υλοποιούν οδηγίες της Ε.Ε» υπογράμμισε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο Γιάννης Μποδιώτης , ο οποίος κατέληξε με το πλαίσιο αιτημάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε από τους συγκεντρωμένους πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου που κατέληξε μπροστά στην Δ.Ο.Υ  Αιγίου, όπου πραγματοποιήθηκε 2ωρος αποκλεισμός.

Αίγιο 16.3.2017

Saitis Home Έπιπλα