ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πετυχημένη παρουσία της ΠΕΣ στην έκθεση Gulfood στο Dubai

Με νέες εμπορικές γνωριμίες και προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της διεθνούς παρουσίας της, επέστρεψε από το Ντουμπάι η επιχειρηματική αποστολή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, που συμμετείχε στην ιδιαίτερα δημοφιλή έκθεση τροφίμων GulFood που πραγματοποιείται τα τελευταία 22 χρόνια με ολοένα μεγαλύτερη επιτυχία στα Αραβικά Εμιράτα.

Την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 95.000 επαγγελματίες και εμπορικοί αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι στα 5.000 περίπτερα ανακάλυψαν παραδοσιακές αλλά και νέες προτάσεις από πάνω από 120 χώρες. Η Gulfood παρουσιάζει πάντα ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή, το Dubai, που είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός των 7 Αραβικών Εμιράτων, έχει δε καταστεί ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό και διακομετακομιστικό κέντρο εμπορίου στη Μέση Ανατολή.

Για την παρουσία στην έκθεση αυτή μίλησε στο filodimos.gr ο διευθυντής της ΠΕΣ κ. Μιλτιάδης Σταυρόπουλος: «Η αποστολή μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό μεταφράζεται στην έντονα ανοδική πορεία που ακολουθούν οι εξαγωγές των προϊόντων μας στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα μελετημένης και άριστα οργανωμένης προσπάθειας». Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, πως η ΠΕΣ εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας μας, του προϊόντος της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, εξάγοντας παραπάνω από 60% της συνολικής εγχώριας παραγωγής. Κι όμως, παρ’ότι συγκέντρωσε φέτος περισσότερη σταφίδα από πέρσι, δεν μπορεί δυστυχώς να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των πελατών της σε διεθνές επίπεδο, όπως σημειώνει ο κ. Σταυρόπουλος.

Η ΠΕΣ συνεχίζει ακάθεκτη την παρουσία της σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών της Ελλάδας και του εξωτερικού, με λαμπρά αποτελέσματα. Σειρά έχει η «Food Expo 2017» στην Αθήνα (Metropolitan EXPO, 18-20 Μαρτίου) και αργότερα η Natural & Organic Products Europe στο Λονδίνο (2-3 Απριλίου) και η SIAL CANADA στο Τορόντο (2-4 Μαΐου).

Saitis Home Έπιπλα