ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νέος και ωφέλιμος κύκλος παρουσίας της ΠΕΣ σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων – Τα αιγιώτικα προϊόντα κατακτούν τον κόσμο

Στη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών τροφίμων και προϊόντων της Ευρώπης, την BIOFACH που διοργανώνεται από το 1990 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, συμμετέχοντας σε ένα τεράστιο forum γνωριμιών, εμπορικών ευκαιριών και διεύρυνση του εξαγωγικού κύκλου της εταιρείας, προωθώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της Αιγιάλειας.

Στη φετινή 28η διοργάνωση της BIOFACH, που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης, καταγράφηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας που ξεπέρασε τους 50.000 εμπορικούς επισκέπτες από 134 χώρες, με τους εκθέτες να φτάνουν τους 2.875 από 88 συνολικά χώρες.

Για την παρουσία της ΠΕΣ στην BIOFACH μιλά ο διευθυντής της Ένωσης και επικεφαλής της εμπορικής αποστολής στην έκθεση κ. Μίλτος Σταυρόπουλος: «Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς μας στην Ευρωπαϊκή αγορά με τα φημισμένα βιολογικά μας προϊόντα (σταφίδα και ελαιόλαδο), συμμετείχαμε στην έκθεση λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας αλλά και των ευκαιριών που δημιουργεί, με επαφές που δημιουργούν θετικές προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Εν μέσω της γενικής ικανοποίησης των εκθετών, επιβεβαιώνεται η σημασία της πολιτικής μας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων μέσω των διεθνών εκθέσεων τροφίμων στις οποίες συμμετέχουμε και γι’αυτό το λόγο και τις έχουμε εντάξει σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία αξιοποιούμε στο έπακρο, με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος για τους παραγωγούς-μέλη μας».

Επόμενη στάση για την ΠΕΣ είναι το Ντουμπάι, στη μεγάλη έκθεση “Gulfood 2017” από 26 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου και ακολουθεί η «Food Expo 2017» στην Αθήνα (Metropolitan EXPO) και αργότερα η Natural & Organic Products Europe στο Λονδίνο (2-3 Απριλίου) και η SIAL CANADA στο Τορόντο (2-4 Μαΐου).

Saitis Home Έπιπλα