ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Αιγίου από τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας" - Συνεχίζονται τα τρίωρα μπλόκα στη Νέα Εθνική Οδό

Ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Αιγίου, με αφορμή τους δασικούς χάρτες και την όλη διαδικασία κατάθεσης ενστάσεων που μπορεί να στοιχίσει ακριβά σε ενδιαφερόμενους μικρομεσαίους αγρότες, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας". Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Μποδιώτης μαζί με μέλη του προεδρείου, παρέδωσαν στον Δασάρχη σχετικό υπόμνημα και ανέφερε πως την Τρίτη στις 10.30 το πρωί θα γίνει νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Αιγίου.

Η παράσταση έληξε στις 12.20 το μεσημέρι και το υπόμνημα το οποίο επέδωσαν οι αγρότες στον Δασάρχη αναφέρει τα εξής:

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ "ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ"

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς το Δασαρχείο Αιγιάλειας

Κύριοι,

Σε νέο πλήγμα για το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων μετατρέπονται οι δασικοί χάρτες, με το χαράτσι που επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την υποβολή αντίρρησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για την υποβολή της, από ιδιώτες δασολόγους, δικηγόρους, μηχανικούς. Σε μια περίοδο που το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων έχει ροκανιστεί από την αντιλαϊκή κυβερνητική φοροληστεία με το διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή από 13% σε 26%, με την ασφαλιστική ληστεία που συντελείται με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, σταδιακά μέχρι το 2022, και τη μείωση των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αναγκάζονται να καλλιεργούν, από τις χαμηλές τιμές παραγωγού, την μεγάλη ακρίβεια στις ζωοτροφές και στα φάρμακα, τις δραστικές περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις, από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χιόνι, χαλάζι, παγετός).

 Το πρόβλημα είναι σοβαρό.

Διεκδικούμε:

  • Να δοθεί παράταση ενός χρόνου για την διαδικασία υποβολής ενστάσεων-αντιρρήσεων χωρίς καμιά οικονομική ή άλλη επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα από ιδιώτες και από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τα ανάγκασε να μπουν και χωρίς δική τους ευθύνη.
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων,  πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΙΓΙΟ 2/2/2017

Saitis Home Έπιπλα