ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Οι διεκδικήσεις του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας" - Δίωρο μπλόκο στη Ν.Ε.Ο. και την Παρασκευή

Τις διεκδικήσεις τους στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, κοινοποιούν με υπόμνημά τους τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας" προς τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, συνεχίζουν τα μπλόκα στην Νέα Εθνική Οδό, στο ύψος των βενζινάδικων στο Αίγιο, καθημερινά 5 με 7 το απόγευμα, ενώ υπάρχει η σκέψη μετά το Σαββατοκύριακο να γίνεται τρίωρος, αντί για δίωρος, αποκλεισμός και των δύο ρευμάτων στο ίδιο ύψος. Σε συνδυασμό με την παράταση του κλεισίματος της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος της Παναγοπούλας μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, γίνεται αντιληπτό πως οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με πολλή υπομονή και να προγραμματίζουν ανάλογα τις μετακινήσεις τους.

Αναλυτικά, στο υπόμνημά τους, οι αγρότες αναφέρουν:

***********************************************************

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου οργανώνει τη πάλη και τη διεκδίκηση της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας, σ΄ ένα δίκαιο αγώνα  για την επιβίωση μας άλλα και για την διατροφή του ελληνικού λαού. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε. και των μέτρων που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο, που μας ξεκληρίζουν. Πέρα από αυτά τα προβλήματα που μας έχουν βγάλει στο δρόμο, οι πρόσφατες ζημιές από την  χιονόπτωση και τον παγετό ήρθαν να μας αποτελειώσουν. Ζητάμε την άμεση εκτίμηση και αποζημίωση στην παραγωγή, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αλλά και στις εγκαταστάσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αιγιάλειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1)Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις. Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις-ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο

2)Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα  12.000€  και 3.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον εισόδημα.  Κατάργηση υποχρέωσης τήρησης λογιστικών βιβλίων μέχρι 40.000€ τζίρο (προϊόντα-ενισχύσεις)

3) Κατάργηση της αύξησης στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ. Δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια. Σφράγισμα των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σύνταξη στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να μείνει στα χαρτιά ο νέος ασφαλιστικός νόμος-έκτρωμα.  

4) Κατάργηση του ΦΠΑ 24% σε μέσα και εφόδια. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% όπως έχουν οι βιομήχανοι. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές. Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, δηλώσεις ΟΣΔΕ, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.) που εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για τις ζημιές από τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους.                                                                 

5) Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών 15.000€ Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία, αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και χωραφιών, από δάνεια συνολικής αξίας μέχρι 300.000€  καθώς και για την αρπαγή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές στην τράπεζα, στην εφορία, στον ΟΓΑ, στον ΕΛΓΑ.                                                              

6)Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.                                                                                                   

7)Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα μέτρα φορολόγησης για το τσίπουρο.                                                                                                                                        

8)Τιμές για την κορινθιακή σταφίδα που να αναλογούν στην πραγματική αξία της(κόστος, χρόνος εργασίας, κ.τ.λ.). Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους. Όχι στα υπέρογκα επιτόκια δανεισμού των παραγωγών.                                                                                       

9) Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, με ευθύνη  του υπουργείου(ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

10) Να εκτιμηθούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες- παραγωγοί  για τις ζημιές  στο φυτικό κεφάλαιο (λεμόνια, πορτοκάλια, ελιές κ.τ.λ.) και οι κτηνοτρόφοι για  το ζωικό κεφάλαιο και τις σταβλικές εγκαταστάσεις. (από χιονόπτωση, παγετό, κατολισθήσεις). Να γίνει άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας αλλά και του υδρευτικού και αρδευτικού συστήματος.


**********************************************************

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου οργανώνει την πάλη και την διεκδίκηση της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας, σ΄έναν δίκαιο αγώνα  για την επιβίωση μας άλλα και για την διατροφή του ελληνικού λαού. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε. της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που ψήφισαν τα εξοντωτικά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο ,τα οποία μας ξεκληρίζουν.         

Συνεχίζουμε για 5η ημέρα στο Παναιγιάλειο  Αγροτικό Μπλόκο στη Ν.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών στα βενζινάδικα, με δίωρο αποκλεισμό από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ "ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ" θα αποφασίσει για την κλιμάκωση την Παρασκευή.                                      

Καλούμε τους  συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στον μακρύ και δύσκολο αγώνα επιβίωσης και συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας. Να κλείσουν τ΄αυτιά τους στις ανακοινώσεις και τοποθετήσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, από αγροτοσυνδικαλιστές που στρέφονται εναντία στο δίκαιο αγώνα μας, προσπαθώντας να παίξουν το ρόλο τους στο αγροτικό κίνημα της Αιγιάλειας.

Εξαπολύουν επιθέσεις με ψεύτικα επιχειρήματα ενάντια στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και του Α/Σ Αιγίου, τα οποία είναι  πάνω στη βάση που έβαλε ο Μιχαλολιάκος στη Βουλή στη συζήτηση για τα αγροτικά θέματα.

Η προσπάθεια τους να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα στην Αιγιάλεια δεν πρέπει να περάσει. Υπόσχονται μελλοντικούς αγώνες χωρίς να αναφέρονται στο αγωνιστικό τους πλαίσιο. Δήλωσαν πρόσφατα ότι εκπροσωπούν την μικρομεσαία αγροτιά αλλά δεν νομίζουμε να τους πιστεύει κανείς. Το μόνο που τους κινητοποιεί είναι η αντίδραση τους στον ιστορικό και με πολλούς αγώνες Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου και στο Πανελλαδικό αγροτικό κίνημα.   

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζεται με όσους ξέρουν πραγματικά να αγωνίζονται για τα συμφέροντα της. Με όσους, επί σειρά ετών μέσα από τους αγώνες νομιμοποιούνται να είναι οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος της Αιγιάλειας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΙΓΙΟ  26/1/2017

Saitis Home Έπιπλα