ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στο 1,10 ευρώ η τελική τιμή της σταφίδας από την ΠΕΣ για τη σοδειά του 2016

Μια νέα, ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους σταφιδοπαραγωγούς-μέλη της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, καθώς όπως ανακοίνωσε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, η τελική τιμή της σταφίδας με βάση την πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου θα είναι 1,10 € το κιλό.

Ήδη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οι παραγωγοί πληρώθηκαν το 1 ευρώ (έναντι 0.80 € που πήραν πέρσι) και με την ολοκλήρωση των φορτώσεων της εσοδείας 2016, θα λάβουν κι άλλα 10 λεπτά ανά κιλό της παραγωγής τους.

"Η ΠΕΣ κάνει το καλύτερο δυνατό για τα μέλη της, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία σε διεθνές επίπεδο. Βλέπουμε πως μια ελλειμματική χρονιά, οι τιμές στην οργάνωσή μας ακολούθησαν προοδευτική άνοδο και μάλιστα δώσαμε την καλύτερη τιμή σε όλα τα μέλη μας" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρόπουλος. Βεβαίως, η τιμή αυτή είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης εξαγωγικής δραστηριότητας της ΠΕΣ που διαρκώς επεκτείνεται στη διεθνή αγορά, με ηγετικό το ρόλο της εκλεκτής κορινθιακής σταφίδας "Βοστίτσα", κάτι για το οποίο έχει τιμηθεί εξάλλου και από την Πολιτεία.

Saitis Home Έπιπλα