ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στην ΠΕΣ ο αν.υπουργός Μάρκος Μπόλαρης - "Ο αγροτοδιατροφικός τομέας στη χώρα μας έχει μέλλον"

Τις εγκαταστάσεις της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, στο πλαίσιο επίσκεψής του σε επιλεγμένους υγιείς αγροτικούς συνεταιρισμούς, όπως ο ίδιος τόνισε μιλώντας προς τον πρόεδρο κ. Θανάση Σωτηρόπουλο, το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο και μέλη της διοίκησης της ΠΕΣ.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν κατά τη σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΣ, ήταν το ζήτημα με την επιστροφή επιδοτήσεων που δόθηκαν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας από τη δεκαετία του 1990 και που η Ε.Ε. ζητά να της επιστραφούν, με τον κ. Μπόλαρη να αναφέρει πως γίνονται κινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει θετική έκβαση για όσους συνεταιρισμούς εμφανίζουν υγιή οικονομικά στοιχεία, όπως η ΠΕΣ. Όπως εξάλλου σημειώθηκε, σε αντίθετη περίπτωση ακόμα και όσοι συνεταιρισμοί λειτούργησαν με σωστές βάσεις και κριτήρια, θα κινδυνεύσουν με λουκέτο.

Άλλο ζήτημα που σημειώθηκε ήταν το αίτημα να ενταχθεί η μαύρη κορινθιακή σταφίδα στις βιολογικές καλλιέργειες, όπως και να δημιουργηθεί πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο που να ασχολείται με τη βελτίωση των αγροτικών καλλιεργειών αλλά και να γίνει πιο εκτεταμένη προβολή των ελληνικών προϊόντων όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά να προωθηθούν και στην ενδοχώρα. Επίσης τέθηκε το θέμα της επάνδρωσης του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αίγιο, κάτι για το οποίο ο κ. Μπόλαρης δήλωσε αναρμόδιος αλλά υποσχέθηκε παρέμβαση προς την αρμόδια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης υποσχέθηκε παρέμβαση στην Κομισιόν ώστε να μη χαθούν οι επιδοτήσεις για περίπου 20.000 αγρότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε όλη τη χώρα (μεταξύ αυτών και εκατοντάδες στην Αιγιάλεια).

Ενδιαφέρουσα ήταν η εξαγγελία του κ. Μπόλαρη για τον σχεδιασμό δημιουργίας τμημάτων επιμόρφωσης στα λύκεια όλη της χώρας, με σκοπό οι μαθητές να ενημερωθούν για τις αγροτικές καλλιέργειες και την προοπτική τους, αναφέροντας πως ο αγροτοδιατροφικός τομέας της χώρας μας στο άμεσο μέλλον θα έχει εξασφαλισμένο εισόδημα.

Saitis Home Έπιπλα