ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Φώφη Γεννηματά: “Η ΠΕΣ είναι η εξαίρεση που πρέπει να γίνει κανόνας” (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Την πεποίθησή της πως η χώρα δεν μπορεί να γνωρίσει ανασυγκρότηση και ανάπτυξη αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, εξέφρασε από το Αίγιο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά, κατά τη σημερινή επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε όλη τη χώρα.

Η κα Γεννηματά έφτασε στην ΠΕΣ στις 10 το πρωί, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Αχαΐας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, τον βουλευτή Ηλείας κ. Γιάννη Κουτσούκο και τον υπεύθυνο αγροτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Τζελέπη. Την περίμεναν για να την υποδεχθούν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η αναπληρώτρια δημάρχου Αιγιαλείας κα Βάσω Ψυχράμη, ο πρόεδρος της ΠΕΣ κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος και ο διευθυντής κ. Μίλτος Σταυρόπουλος.

Στο γραφείο του προέδρου ακολούθησε μικρή σύσκεψη με την παρουσία του αντιδημάρχου Ανατολικής Αιγιαλείας κ. Φάνη Σταυρόπουλου, του τομεάρχη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και υποψηφίου βουλευτή Αχαΐας κ. Ηρακλή Ρούπα, του αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και δημοτικού συμβούλου κ. Τάκη Μαρινόπουλου, καθώς και μελών της διοίκησης της ΠΕΣ. Καλωσορίζοντας την κα Γεννηματά, ο κ. Σωτηρόπουλος έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της ΠΕΣ και στη διαχρονική προσφορά της στην τοπική αλλά και ελληνική οικονομία μέσω της εξαγωγικής της δραστηριότητας. “Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με 40 χώρες εξάγοντας το 65% της παραγωγής, σε πανελλαδικό επίπεδο, της κορινθιακής σταφίδας, αποτελώντας έτσι έναν πολύ σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και μάλιστα μέσα σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς. Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις συνδεδεμένες ενισχύσεις που αποτελούν βασική προϋπόθεση για να μπορέσουν οι σταφιδοπαραγωγοί να εξασφαλίζουν το εισόδημά τους, σε μια παραγωγή αρκετά κοστοβόρα και χρονοβόρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής της ΠΕΣ κ. Μίλτος Σταυρόπουλος, αναφέρθηκε στη νέα ΚΑΠ που προβλέπει σταδιακές μειώσεις για την τιμή και την ενίσχυση της σταφίδας, ζητώντας τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ώστε στην αναθεώρηση να προβλεφθεί η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών για να μπορέσουν οι αγρότες να μείνουν στις καλλιέργειές τους. Το λόγο πήρε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που αφού χαρακτήρισε 'διαμάντι' την ΠΕΣ, αναφέρθηκε και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας του Αιγίου που απειλείται με κλείσιμο, κάτι που θα σημάνει αφάνταστη ταλαιπωρία για τους αγρότες. “Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να παραμείνει εδώ η υπηρεσία” σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος. Τέλος, η κα Ψυχράμη που αναπλήρωσε το δήμαρχο λόγω της απουσίας του στην Αθήνα, εκτός από τη στήριξη που ζήτησε εκ μέρους της κας Γεννηματά για τις υγιείς επιχειρήσεις όπως η ΠΕΣ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχέδιο της κυβέρνησης περί κατάργησης των 3 Υποθηκοφυλακείων σε Αίγιο, Ακράτα και Ερινεό, κάτι που πρέπει να ανακοπεί πάση θυσία. Αναφέρθηκε επίσης και στη μείωση των κρατικών ενισχύσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια ώρα που 'φορτώνεται' όλο και περισσότερες αρμοδιότητες.

Η κα Γεννηματά, στη σύντομη τοποθέτησή της, συνεχάρη την ΠΕΣ γιια τη σπουδαία πορεία της, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που 'στραγγαλίζει ό,τι δημιουργικό σε αυτή τη χώρα'. Αν δεν στηριχθούν οι παραγωγοί, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουμε από φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας που καταστρέφει την Ελλάδα, συνέχισε η κα Γεννηματά, τονίζοντας πως το κράτος πρέπει να σκύβει με φροντίδα στους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις όπως η ΠΕΣ, που 'αποτελεί εξαίρεση', όπως είπε η ίδια. 'Αυτή η εξαίρεση πρέπει να γίνει ο κανόνας' κατέληξε.

Στη συνέχεια, η κα Γεννηματά περιηγήθηκε στα γραφεία της ΠΕΣ όπου χαιρέτησε έναν-έναν όλους τους εργαζομένους και μετά ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου διαλογής και συσκευασίας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

 

 

Δηλώσεις της κας Γεννηματά στους δημοσιογράφους

http://www.youtube.com/watch?v=ygBN0Q4BTDs

 

Saitis Home Έπιπλα