ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ: "Η λύση της απορρόφησης της κορινθιακής σταφίδας μία ακόμα επιτυχία της Κυβέρνησης της ΝΔ"


Από τον βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ κ. Ιάσωνα Φωτήλα δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού αναφορικά με την απορρόφηση των αποθεμάτων κορινθιακής σταφίδας 2020 δίνει λύση με προοπτική αφού η τιμή πλέον διαμορφώνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ΥΠΑΑΤ μέσα σε αυτή τη συγκυρία δείχνουν για ακόμα μία φορά πως βρίσκονται κοντά στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και στην αναζήτηση λύσεων κοινά αποδεκτή για όλους. Η ιστορία έχει δείξει ότι μετά από κάθε σταφιδική κρίση χρειάζεται τουλάχιστον μία τριετία προκειμένου η τιμή να ισορροπήσει και το οικονομικό σύστημα να την επανατοποθετήσει στην πραγματική της θέση. Με την απορρόφηση που συντελείται αυτή τη στιγμή είναι βέβαιο ότι η τιμή θα επανέλθει στο δεύτερο μισό του τρέχοντος εμπορικού κύκλου κάτι που θα επηρεάσει άμεσα και τις τιμές του προΐόντος που πουλήθηκε πρώιμα. Η τιμή της φετινής παραγωγής εξαιτίας της απορρόφησης των αποθεμάτων αναμένεται να διαμορφωθεί στις αγορές του εξωτερικού σε υψηλότερα επίπεδα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υψηλότερες τιμές σημαίνει επιβίωση των παραγωγών.

Η λύση της απορρόφησης αποτελεί λύση δικαίωσης σε όσους ενέσκηψαν στο πρόβλημα, πολιτεία, φορείς και προπαντός αγρότες μπροστά σε ένα κοινό πρόβλημα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται για την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που πλήττουν όλο τον αγροτικό κόσμο και έχουν επηρεάσει άμεσα το οικογενειακό τους εισόδημα. Προς αυτή την κατεύθυνση δεσμεύομαι και εγώ να είμαι αρωγός."

Saitis Home Έπιπλα