ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συναντούν Μητσοτάκη οι σταφιδοπαραγωγοί, "παρακάμπτοντας" Λιβανό - "Εδώ και τώρα απόσυρση του αδιάθετου προϊόντος"

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να έχει ίσως και μέσα στην εβδομάδα, αντιπροσωπεία των σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου, για να ακούσει και να αποφασίσει επί του αιτήματος για απόσυρση των χιλιάδων τόνων σταφίδας εσοδείας 2020 που δεν πωλήθηκαν στη διεθνή αγορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τη διαβεβαίωση έδωσε στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου κατά τη διάρκεια του σταφιδικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, με ισχυρή παρουσία παραγωγών-μελών της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών. Δεκάδες παραγωγοί από την Αιγιάλεια ένωσαν τις φωνές τους με συναδέλφους τους από την Πελοπόννησο, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή τους. Σύσσωμο το ΔΣ της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών έδωσε το παρών, καθώς και η επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» κα Βασιλική Ψυχράμη με αιρετούς και στελέχη της ομάδας, όπως και οι αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αναγνωστοπούλου και Μάρκου.

"Ο αγώνας των σταφιδοπαραγωγών συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση, μέσω της απόσυρσης του αδιαθέτου προϊόντος εσοδείας 2020, την ενίσχυση των παραγωγών και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του προϊόντος και της καλλιέργειάς του" είναι το κύριο μήνυμα που έδωσε το συλλαλητήριο, ενώ οι συμμετέχοντες με πανό και πλακάτ εξέφρασαν την οργή τους για τα συντεχνιακά παιχνίδια σε βάρος τους, που έφεραν ως αποτέλεσμα την επικίνδυνη καμπή στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το προϊόν τους.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Πέμπτης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναδίπλωσε τη στάση του και ανακοίνωσε πως θα κατατεθεί έγγραφο αίτημα προς την Κομισιόν για ένταξη σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, της απόσυρσης του αδιάθετου προϊόντος, με τους σταφιδοπαραγωγούς να αντιτείνουν πως πλέον είναι αργά μιας και η κατάρρευση της τιμής της σταφίδας τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση και πλέον μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να δώσει λύση, μέσω κονδυλίων που θα απορροφηθούν άμεσα και όχι σε μήνες, όπως προβλέπεται να γίνει -αν γίνει- μέσω Κομισιόν.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Saitis Home Έπιπλα