ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας: "Σταφίδα ώρα μηδέν!"

Από τον Ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο Αιγιαλείας δίνεται στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Σπέρνουμε πανικό για να θερίσουμε ελπίδα και στο βάθος εκλογές! Οι σταφιδοπαραγωγοί μπερδεμένοι ανάμεσα σε ανακοινώσεις και αναφορές για στήριξη του προϊόντος σε μια κρίσιμη περίοδο που οποιαδήποτε αναφορά για μείωση της τιμής είναι απαγορευτική.

Φτάνοντας ουσιαστικά στο τέλος των περισσότερων εργασιών νιώθουμε όμηροι καθώς  από την μια πλευρά η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ζητά την στήριξη του Υπουργείου για τις ποσότητες που τις έμειναν αδιάθετες στις αποθήκες της προδιαγράφοντας την πτώση της τιμής και από την άλλη οι έμποροι διαφωνούν και ζητάνε σταφίδα για να καλύψουν τις αγορές τους, ο παραγωγός στην μέση περιμένοντας το μάννα εξ ουρανού, θα είναι αυτός που για άλλη μια φορά θα την πληρώσει και στο τέλος θα πει και ευχαριστώ που του πήραν την σταφίδα!                                                                                            

Μια απο τις χειρότερες χρονιές σε τιμές και για τα λεμόνια, ειδικά στις όψιμες περιοχές από Ακράτα μέχρι Κόρινθο υπάρχουν μεγάλες αδιάθετες ποσότητες. Αυτό οφείλεται κυρίως στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές σε Ελλάδα και Βαλκάνια από την Τουρκία, οι οποίες ακυρώνουν τις δικές μας εξαγωγές καθώς λόγω κόστους τα δικά μας προϊόντα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις χαμηλές τιμές των Τούρκικων και μένουν στα δέντρα.                

Βέβαια ο πρώην Υπουργός εξέφρασε την μεγάλη του αγάπη για την περιοχή  μετά και την επίσκεψη  του στο Αίγιο αλλά οι ευθύνες στο Υπουργείο εξακολουθούν να υπάρχουν αφού κανείς δεν θέλει να δώσει λύσεις σε μακροχρόνιες παθογένειες και ενώ το κόστος καλλιέργειας αυξάνεται, με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ βλέπουμε και αύξηση των εισφορών στον ΕΛΓΑ!                   

 

Για το Διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος            Ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Γιάχος

Saitis Home Έπιπλα