ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Βορίδης στην ΠΕΣ: "Να τρέξουν οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση της σταφιδοκαλλιέργειας"

Ως έναν καλό φίλο της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, υποδέχθηκε η διοίκηση της ΠΕΣ το μεσημέρι της Παρασκευής τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ένωσης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Αίγιο για τους εορτασμούς της πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής.

Είναι εξάλλου γνωστό πως επί θητείας του κ. Βορίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπήρξε μια αγαστή συνεργασία με την ΠΕΣ, που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη της σταφιδοκαλλιέργειας στις χρηματοδοτήσεις για αναδιάρθρωση μέσω κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Τα νέα είναι καλά, όμως υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και μάλιστα με ιδιαίτερη ταχύτητα» σημείωσε ο Υπουργός κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θανάση Σωτηρόπουλο και τα μέλη της διοίκησης, καθώς και με τον διευθυντή κ. Μίλτο Σταυρόπουλο. Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε κωδικοποιημένα το τι πρέπει να «τρέξει», σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να προωθηθούν εγκαίρως οι απαραίτητες δράσεις για την αξιοποίηση των κονδυλίων που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Βορίδης ενημερώθηκε και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της αναγκαιότητας της εφαρμογής προγράμματος στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων και των παραγωγών σταφίδας που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς λόγω της μειωμένης εξαγωγικής δραστηριότητας, υπάρχει σήμερα αδιάθετη μεγάλη ποσότητα του περσινού προϊόντος και για τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από μερίδα εμπόρων στις προσπάθειες που καταβάλλει η ΠΕΣ μαζί με άλλες εξαγωγικές εταιρείες που διαχειρίζονται τη συντριπτική πλειοψηφία του προϊόντος.

Ο Υπουργός, αφού συζήτησε με τα μέλη της διοίκησης παρόντων και των βουλευτών κ.κ. Κατσανιώτη, Τσιγκρή και Φωτήλα, αποχώρησε επαναλαμβάνοντας την αμέριστή του στήριξη στις πρωτοβουλίες της ΠΕΣ, που έχουν γνώμονα τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά και κατ'επέκτασιν του εθνικού.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα