ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας": Δράσεις και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, την Τετάρτη στην Πάτρα

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για το επόμενο διάστημα, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μποδιώτη πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 25/6 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ.

Επιδίωξε και ήρθε σε συνάντηση με τον διευθυντή της εταιρείας κ. Σταυρόπουλο όπου έθεσε τα εξής ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους αγρότες της Αιγιαλείας:   - Εκκαθάριση στην τιμή της σταφίδας εισοδειας 2019 και εκτίμηση για την καινούργια παραλαβή.

- Προγράμματα "κομφουζιο"(καταπολέμηση ευδεμίδας) μέσω της ομάδας παραγωγών, ζητήσαμε να χρεωθεί ο παραγωγός μόνο με το κόστος (μπουκάλες, φάρμακα, μελέτη), όπως προβλέπεται στον κανονισμό. 

- Για την αναδιάρθρωση κορινθιακής σταφίδας θέσαμε την θέση του συλλόγου και ζητήσαμε ενημέρωση για τις επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

- Για την χαμηλή τιμή του ελαιολάδου και την μη παραλαβή του από την εταιρεία εδώ και τρεις μήνες, την στιγμή που έχουν στα σκαριά την δημιουργία σύγχρονου ελαιοτριβείου.      

Στη συνέχεια μοιράσαμε την προκήρυξη μας σε συναδέλφους στα γραφεία, υπηρεσία ΟΣΔΕ και το κατάστημα εφοδίων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας κάναμε περιοδεία ενημέρωσης στα καφενεία σε αγροτικές περιοχές του Αιγίου.

Καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 1 Ιούλη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Πάτρας.

Χώρος συγκέντρωσης και αναχώρησης από Αίγιο, κόμβος νοσοκομείου και ώρα 9:30 πμ. τηλ. επικοινωνίας 6978381424 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Saitis Home Έπιπλα