ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συγκέντρωση αγροτών της Αχαΐας, την Πέμπτη έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΟΙ τη ΠΕΜΠΤΗ 24/1, στις 11:00 πμ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου-ΠΑΤΡΑ

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών και των κτηνοτρόφων

Αντιμέτωποι βρέθηκαν φέτος οι ελαιοπαραγωγοί μ΄ ένα σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα τους.  Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών που ευνόησαν τις ζημιές από τον δάκο και τις μυκητολογικές ασθένειες , τα ακραία φαινόμενα του φθινοπώρου (“Ζορμπάς”, “Ξενοφών”, κλπ), και  η έλλειψη ενός σωστά σχεδιασμένου προγράμματος δακοκτονίας,  , οδήγησαν  σε απώλεια του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών σχεδόν στο 100% αφού και το λίγο ελαιόλαδο που παράχθηκε έχει σημαντικά υποβαθμισμένη ποιότητα και οι τιμές που διαμορφώνονται από τους βιομηχάνους και τους εμπόρους δεν καλύπτουν ούτε μέρος των εξόδων.
Απορρίπτουμε  τις απαντήσεις του Υπουργού που αρνείται  να δεσμευτεί για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και αδιαφορεί για την επιβίωση των ελαιοπαραγωγών .
Οι απαντήσεις του Υπουργού επίσης για το γάλα και τα ψίχουλα της επιδότησης του πρωθυπουργού με τα 5 ευρώ ανα ζώο είναι κοροϊδία και πρόκληση.  Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται στο ισοζύγιο του γάλατος. Οι αθρόες εισαγωγές και τα «βαφτίσια» ως ελληνικών , μεταποιημένων γαλακτοκομικών προϊόντων (παστεριωμένο γάλα…),  που παράγονται από εισαγόμενο γάλα  οδηγούν σε συνεχή κατρακύλα την τιμή στον παραγωγό.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση:
Άμεση εκτίμηση των πρόσφατων ζημιών των ελαιοπαραγωγών και αναπλήρωση- αποζημίωση για το χαμένο εισόδημα τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επέκταση της δακοκτονίας σε όλες τις περιοχές ελαιοκαλλιέργειας, αύξηση των πιστώσεων για τη διενέργεια της και έγκαιρη εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. Να καταργηθεί το χαράτσι 2% για τη δακοκτονία.
Προσλήψεις του αναγκαίου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού.
ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει το 100% των ζημιών από όλους τους ζημιογόνους παράγοντες σε φυτική, ζωϊκή παραγωγή και κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
Να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές γάλατος,  και να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των κτηνοτρόφων με βάση την τιμή κόστους παραγωγού από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να αποτραπεί η είσοδος των ιδιωτών στο γεωργοασφαλιστικό σύστημα
Καμία επίπτωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Επίλυση προβλημάτων με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών χωρίς επιβάρυνση.
Μείωση του κόστους παραγωγής με πάταξη της αισχροκέρδειας σε αγροτικά μέσα και εφόδια

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ»
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΛΕΝΙΑΣ

18.1.2019

Saitis Home Έπιπλα