ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στην Αυστραλία ξανά η ΠΕΣ, για την προώθηση σταφίδας και ελαιολάδου της Αιγιάλειας

Με απόλυτη επιτυχία, που οφείλεται τόσο στην σοβαρή παρουσία όσο και στην εκλεκτή ποιότητα της σταφίδας και του ελαιολάδου της Αιγιάλειας, ολοκληρώθηκε για την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών η συμμετοχή στη φετινή Fine Food Australia Exhibition που πραγματοποιήθηκε από 10 έως 13 Σεπτεμβρίου στη Μελβούρνη και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στο Νότιο Ημισφαίριο, με πάνω από 1.000 εκθέτες από 60 και πλέον χώρες όλου του κόσμου και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο (γίνεται μια χρονιά στο Σύδνεϋ και μία στη Μελβούρνη).

Η Αιγιάλεια είχε τον δικό της χώρο στην έκθεση και η αντιπροσωπεία της ΠΕΣ, με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Μίλτο Σταυρόπουλο, είχε την ευκαιρία να συναντήσει συνεργαζόμενες εταιρείες αλλά και να πραγματοποιήσει ραντεβού με νέες εταιρείες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα της περιοχής. Ο ίδιος δηλώνει στο filodimos.gr:

"Τα προϊόντα μας τα έχουμε ήδη τοποθετήσει με επιτυχία στην αγορά της Αυστραλίας. Στο εξωτερικό εμπορικά πηγαίνουμε πολύ καλά. Η εμπορική μας επιτυχία εγγυάται και φέτος την καλύτερη τιμή της Π.Ε.Σ για την σταφίδα μας. Διευρύνουμε συνεχώς την πελατειακή μας βάση και το μόνο θέμα που μας προβληματίζει είναι οι συνεχόμενες μικρές σοδειές σταφίδας.

Έχουμε ξαναπεί ότι μετά από πολλές προσπάθειες που κάναμε στο εξωτερικό, με διαρκή και καθημερινό αγώνα, τοποθετήσαμε τη σταφίδα μας στις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και τώρα είναι κρίμα εξαιτίας της έλλειψης, να αναγκάζονται να την βγάλουν από τις συνταγές τους. Όταν ένα προϊόν δεν καλύπτει τις βιομηχανικές ανάγκες αντικαθίσταται συνήθως από κάποιο άλλο ομοειδές.

Η σταφίδα μας αντικαθίσταται βασικά από την Σουλτανίνα, η οποία είναι πολύ φθηνότερο προϊόν. Η αγωνία μας λοιπόν είναι για την επάρκεια του προϊόντος. Μέλημα όλων μας, παραγωγών και επιχειρήσεων, πρέπει να είναι η ομαλή, επαρκής και έγκαιρη τροφοδοσία της αγοράς.  Εάν χαθεί μια αγορά πολύ δύσκολα ξανακερδίζεται".

 

Από την επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Δημ. Μιχαλόπουλου στον εκθεσιακό χώρο της Π.Ε.Σ., μαζί με τον κ. Μιλτ. Σταυρόπουλο

Saitis Home Έπιπλα