ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΠΕΣ: Στο 1,70 € το κιλό η φετινή τιμή για τη σταφίδα

Η Π.Ε.Σ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως έχει ήδη εξασφαλίσει στους σταφιδοπαραγωγούς της Αιγιάλειας για την σταφίδα "Βοστίτσα" (ΠΟΠ προϊόν) την τιμή του 1,70 € το κιλό.

Η σημαντική αυτή ανακοίνωση από την Π.Ε.Σ. έρχεται σε μια χρονική στιγμή κρίσιμη για την σταφίδα.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος δήλωσε σχετικά στο filodimos.gr:

"Όπως είχα πει στους συνάδελφους σταφιδοπαραγωγούς και στο πρόσφατο παρελθόν η Π.Ε.Σ θα δώσει και φέτος την καλύτερη τιμή στη σταφίδα.

Αυτή την χρονική στιγμή ανακοινώνουμε ότι εξασφαλίσαμε την τιμή του 1,70 € το κιλό στη σταφίδα και συνεχίζουμε την εμπορική μας προσπάθεια.

Η τιμή αυτή ισχύει, όπως κάθε χρόνο, για όλους τους παραγωγούς ανεξάρτητα από το πότε παρέδωσαν την σταφίδα τους. Δηλαδή από το πρώτο κιλό σταφίδα που έδωσαν στην Π.Ε.Σ τον Αύγουστο και όχι μόνο για τις τελευταίες παραδόσεις.

Θέλω λοιπόν να ξαναπώ στους συναδέλφους σταφιδοπαραγωγούς να μην παρασύρονται από τους  εκφραστές διαφόρων συμφερόντων αλλά να εμπιστευτούν την δική τους συνεταιριστική οργάνωση την Π.Ε.Σ.

Συνάδελφοι, ακούτε καθημερινά όλους αυτούς που προσπαθούν να σας πάρουν τη σταφίδα σε πολύ χαμηλες τιμές 1,20 € μέχρι  1,40 € να επικαλούνται την Π.Ε.Σ για την τελική τιμή.

"Όποια τιμή δώσει η Π.Ε.Σ." σας λένε.

Αφού λοιπόν η Π.Ε.Σ καθορίζει τις τιμές, που είναι ο  μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας μας στη σταφίδα, ποιος ο λόγος  εμείς να παραδώσουμε την σταφίδα μας σε άλλους;

Θέλουμε να αποδυναμώσουμε την συνεταιριστική μας οργάνωση;

Εμείς οι σταφιδοπαραγωγοί στηρίζουμε την συνεταιριστική μας οργάνωση γιατί αυτή μας στηρίζει διαχρονικά.

Όσον αφορά την πληρωμή, σας γνωρίζουμε οτι με την παράδοση της σταφίδας η Ένωση πληρώνει στον παραγωγό το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της.

Επαναλαμβάνω  για άλλη μια φορά ότι η σταφίδα της Αιγιαλείας  που είναι Π.Ο.Π. προϊόν όταν παραδίδεται σε διάφορους εμπόρους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ στην Αιγιάλεια χάνει την "ταυτότητά της ποιότητάς της", την ονομασία "ΒΟΣΤΙΤΣΑ".

Ονομασία ποιότητάς που οι πρόγονοί μας και εμείς οι νεώτεροι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας διαφυλάσσαμε σαν "κόρη οφθαλμού".

Τα διάφορα  συμφέροντα όμως σας το αποκρύπτουν.....

Αδιαμφισβήτητα τα συμφέροντα  των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιαλείας είναι η σταφίδα μας να συσκευάζεται εδώ και να διατηρεί την επωνυμία της "ΒΟΣΤΙΤΣΑ".

Συνάδελφοι σταφιδοπαραγωγοί,

έχουμε στον τόπο μας την μεγαλύτερη συνεταιριστική εταιρεία της χώρας μας  στη σταφίδα την Π.Ε.Σ , στηρίζοντας την με το προϊόν μας  ταυτόχρονα στηρίζουμε το μέλλον της σταφίδας μας, το δικό μας, των παιδιών μας αλλά και την τοπική οικονομία".

Saitis Home Έπιπλα