ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Έντονη και αδιάκοπη η παρουσία της ΠΕΣ στις διεθνείς αγορές – Συμμετείχε στην Gulfood στο Ντουμπάι

Μια ακόμα σημαντική παρουσία της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, αποτελεί το εκθεσιακό της περίπτερο στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Gulfood που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από 18 έως 22 Φεβρουαρίου, σε ένα ακόμα αξιόλογο ραντεβού των εκλεκτών προϊόντων της Αιγιάλειας με το διεθνές εμπόριο. Πάνω από 96.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, όπου πάνω από 5.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι και εταιρείες  από 120 χώρες του κόσμου εξέθεσαν τα προϊόντα τους.

Το Ντουμπάι αποτελεί έναν κόμβο και παράλληλα διαμετακομιστικό κέντρο για το διεθνές εμπόριο και η εμφάνιση της ΠΕΣ εκεί μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου πως ειδικά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εισάγουν πάνω από το 80% των προϊόντων διατροφής τους, εκ των οποίων το 50% επανεξάγεται στις χώρες του Συνεργατικού Συμβουλίου του Κόλπου, στην Ινδία και στην Αφρική. Το κλειδί για την Gulfood είναι ότι προσελκύει αγοραστές όχι μόνο από την περιοχή του Κόλπου αλλά από όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Σε μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση στα χρονικά πλαίσια της έκθεσης και σε κατάλληλο συνεδριακό χώρο, ο διευθυντής της Π.Ε.Σ κ. Μίλτος Σταυρόπουλος ως επικεφαλής της αιγιώτικης αποστολής, παρουσίασε την εταιρεία και τα προϊόντα της σε επιχειρηματίες του κλάδου και μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στο filodimos.gr ο ίδιος δήλωσε σχετικά με την έκθεση και την εν γένει παρουσία της ΠΕΣ στις διεθνείς αγορές: «Η εξωστρεφής δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια  της εταιρείας μας της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών είναι έντονη και αδιάκοπη.

Ως γνωστό η Π.Ε.Σ σήμερα  αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα των σταφίδων στην Ελλάδα, ενώ κατέχει κυρίαρχη θέση και στη διεθνή αγορά, εξάγοντας σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχει επίσης σε διοργανώσεις, ημερίδες, επιχειρηματικές αποστολές και  διεθνή συνέδρια για την παρουσίαση της εταιρείας, των προϊόντων της Αιγιάλειας, σταφίδας και ελαιόλαδου, καθώς για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας που πραγματοποιεί προκειμένου να αναδειχθεί η διατροφική τους αξία.

Η πλήρης συμμόρφωση με τις διεθνείς οδηγίες και κανονισμούς για την ποιότητα, την παραγωγή, την αποθήκευση, την συσκευασία κλπ.  συμβάλλουν στη συνεχή ανάπτυξη και καθιέρωση της εταιρείας στο σύγχρονο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον ως τον πλέον αξιόπιστο προμηθευτή των μεγαλύτερων εταιρειών τροφίμων σε όλο τον κόσμο».

Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ

Κατά τα άλλα στην κορυφή της ατζέντας της ΠΕΣ τους τελευταίους μήνες είναι η "αναδιάρθρωση" της Κορινθιακής σταφίδας. Η Ένωση ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει οικονομικά την αναδιάρθρωση της σταφιδοκαλλιέργειας, με πρόγραμμα ανάλογο των οιναμπέλων, ζήτημα ζωτικής σημασίας για να μπορέσει να διατηρηθεί η ιδιαίτερα κοστοβόρα καλλιέργεια του εκλεκτού προϊόντος της σταφίδας, διαφορετικά τα επόμενα χρόνια θα εγκαταλειφθεί με ολέθριες συνέπειες για την τοπική αλλά και γενικότερα για την αγροτική οικονομία της χώρας. Οι κινήσεις εκ μέρους της ηγεσίας της ΠΕΣ είναι συνεχείς και προς πάσα κατεύθυνση.

Saitis Home Έπιπλα