ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Εκδήλωση με θέμα "Προβλήματα ελαιοπαραγωγής στη Δυτική Αιγιάλεια" διοργανώνεται τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών "Απόλλων".

PrintEmail

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Γέναρη, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ, η συγκέντρωση στην ΠΕΟ, στη γέφυρα ΜΕΓΑΝΊΤΗ, πάνω στο πλαίσιο των πανελλαδικά συντονισμένων αγροτικών κινητοποιήσεων.

PrintEmail

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) και υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ημερίδα με θέμα «Προβλήματα και Προοπτικές ανάπτυξης της Ελαιοκαλλιέργειας στην Αχαΐα».

PrintEmail

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης της ελαιοκαλλιέργειας στην Αχαΐα", πραγματοποιεί η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΣ.

PrintEmail

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου καλεί τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους στην ετήσια γενική συνέλευση την ΠΕΜΠΤΗ 10/1/2019 ΣΤΙΣ 7:30 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ με θέματα:             

PrintEmail

Η προετοιμασία για την έναρξη του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2019, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, στα γραφεία της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δυτικής  Ελλάδας.

PrintEmail

Την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος από τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Θεοφάνη Κουρεμπέ, σε πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα.

PrintEmail

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία παράδοσης της ξηρής κορινθιακής σταφίδας εσοδείας 2018 από τους παραγωγούς στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

PrintEmail

Ηλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλονται από φέτος οι δηλώσεις παραγωγής, επεξεργασίας  και  εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων για την αμπελοοινική περίοδο 2018-2019.

PrintEmail

Μέσα στην εβδομάδα, και ενδεχομένως ακόμη και πριν την 26η Οκτωβρίου, θα πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις σε πάνω από 530.000 δικαιούχους παραγωγούς και ειδικότερα η προκαταβολή του τσεκ των δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

PrintEmail

Στη διάθεση του αγροτικού κόσμου και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Αχαΐας-Ηλείας τίθεται το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που φέτος λειτουργεί στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια,  σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ήλιδας.

PrintEmail

Η Ανταποκριτής  ΕΛ.Γ.Α. Τ.Κ. ΚΟΥΝΙΝΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ & ΠΤΕΡΗΣ, που στεγάζεται στην Νικολάου Πλαστήρα 11 (κτίριο Δήμου Αιγιαλείας) κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή από 8.00 π.μ. έως 12.00 ενώ την Τρίτη στην Τ.Κ. Κουνινάς , κατόπιν Ανακοίνωσης του ΕΛΓΑ, καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς, οι οποίοι είχαν προβεί σε αρχική αίτηση, να υποβάλουν οριστικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης, από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλους, κατολίσθηση, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις) κατά το έτος 2016 και συγκεκριμένα στις 8/9/2016 & 19/9/2016.  

PrintEmail

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, ότι για το έτος 2018 υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής  μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ».

PrintEmail

Με απόλυτη επιτυχία, που οφείλεται τόσο στην σοβαρή παρουσία όσο και στην εκλεκτή ποιότητα της σταφίδας και του ελαιολάδου της Αιγιάλειας, ολοκληρώθηκε για την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών η συμμετοχή στη φετινή Fine Food Australia Exhibition που πραγματοποιήθηκε από 10 έως 13 Σεπτεμβρίου στη Μελβούρνη και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στο Νότιο Ημισφαίριο, με πάνω από 1.000 εκθέτες από 60 και πλέον χώρες όλου του κόσμου και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο (γίνεται μια χρονιά στο Σύδνεϋ και μία στη Μελβούρνη).

PrintEmail

Τη διαβεβαίωση πως η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών θα δώσει και φέτος την καλύτερη τιμή της κορινθιακής σταφίδας στους παραγωγούς-μέλη της και μάλιστα πολύ υψηλότερη από την περσινή, εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΣ κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος. Ο ίδιος τονίζει τη διαχρονική αξιοπιστία της Ένωσης έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς και το γεγονός πως η ΠΕΣ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας στο προϊόν της σταφίδας, δίνοντας σταθερό εισόδημα στους σταφιδοπαραγωγούς της Αιγιάλειας και στηρίζοντας παράλληλα την τοπική οικονομία. Επίσης, απαντά δημόσια σε ερώτημα συνεταιριστών για το αν υπάρχουν πρώην υπάλληλοι της Ένωσης που τώρα εμπορεύονται για λογαριασμό ιδιωτών εμπόρων.

PrintEmail

Την ανάγκη εξατομικευμένων εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ για δηλώσεις ζημιάς λόγω υπερβολικών βροχοπτώσεων μέσα στο καλοκαίρι στο σύνολο της Αιγιάλειας, ζητά από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ αλλά και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών με σχετική επιστολή-παρέμβαση, στην οποία σημειώνονται αναλυτικά τα εξής:

PrintEmail

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και σε συνέχεια της πρόσφατης εγγραφής της καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,

PrintEmail

More Articles ...

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ