ΑΓΡΟΤΙΚΑ


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων γνωστοποιεί ότι η εισφορά δακοκτονίας ορίζεται σε ποσοστό 2% επί της αξίας λαδιού που παράγεται. Αυτή υπολογίζεται στη μικρότερη τιμή συγκέντρωσης μεταξύ εκείνων που καθορίζονται για τις ποιότητες των βρώσιμων λαδιών κατά το χρόνο της παραγωγής, δηλαδή την τιμή (παρέμβασης) για το κοινό Παρθένο Ελαιόλαδο οξύτητας 2%-3,3%.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να έχει ίσως και μέσα στην εβδομάδα, αντιπροσωπεία των σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου, για να ακούσει και να αποφασίσει επί του αιτήματος για απόσυρση των χιλιάδων τόνων σταφίδας εσοδείας 2020 που δεν πωλήθηκαν στη διεθνή αγορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την πρόθεσή τους να μη συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το σταφιδικό ζήτημα, με την παρουσία ιδιωτών εμπόρων και εκπροσώπων επιμελητηρίων, γνωστοποιούν με επιστολή τους προς τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού συλλαλητηρίου που έχει οριστεί για την Παρασκευή το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι σταφιδοπαραγωγοί, με την κυβέρνηση να αρνείται εδώ και επτά μήνες να προχωρήσει στην απόσυρση του περσινού αποθέματος που δεν διατέθηκε στις διεθνείς αγορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και χωρίς να υπάρχει κανένα νέο για ενίσχυση των παραγωγών ώστε να μπορέσει να στηριχθεί η καλλιέργεια του προϊόντος και στο μέλλον, περιέγραψαν σε σημερινή σύσκεψη-συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος και ο διευθυντής κ. Μιλτιάδης Σταυρόπουλος.

Έχοντας ήδη προγραμματιστεί η διενέργεια Παμπελοποννησιακού Συλλαλητηρίου για την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, η διοίκηση της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών καλεί τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου για το μείζον ζήτημα της σταφιδικής κρίσης.

Η κήρυξη εθνικού πένθους λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, φέρνει αναβολή στη συνέντευξη Τύπου που προγραμμάτιζε για την Τετάρτη το πρωί η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, σχετικά με το μείζον ζήτημα της σταφιδικής κρίσης και με την πρόσκληση να έχει αποδέκτες και βουλευτές του νομού.

Έχοντας ήδη προγραμματιστεί η διενέργεια Παμπελοποννησιακού Συλλαλητηρίου για την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, η διοίκηση της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών καλεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου για το μείζον ζήτημα της σταφιδικής κρίσης.Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο σταφιδοπαραγωγών διοργανώνεται την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των συνεταιριστικών οργανώσεων της Πελοποννήσου, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλαλητηρίων σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.

Οι ιδιοκτήτες αμπελώνα μικρότερου των 1000 τ.μ. που θα χρειαστούν βεβαίωση αμπελοκαλλιεργητή από το Δήμο Αιγιαλείας, για να την προσκομίσουν στο τελωνείο, καλούνται να αιτηθούν με έναν από τους ακόλουθους δύο τρόπους.

Ο κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παναγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε μετά από δυο χρόνια και πάλι τις πύλες της η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, η Anuga, στην Κολωνία της Γερμανίας, με την συμμετοχή περισσότερων από 4600 επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τον πίνακα με τα πορίσματα  εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν σε ΕΛΑΙΩΝΕΣ από το ζημιογόνο αίτιο ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ στην Κοινότητα ΠΤΕΡΗΣ & ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ 11-01-2021 & 26/01/2021 αντίστοιχα.

Σύσκεψη για την κορινθιακή σταφίδα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 5/10, στα γραφεία της ΣΚΟΣ στην Πάτρα, στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Θοδωρής Βασιλόπουλος, ιδιώτες εξαγωγείς, οι συνεταιριστικές οργανώσεις της Πελοποννήσου και Ζάκυνθο, καθώς και η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ).

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας ανακοινώνεται ότι από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 αρχίζει ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2021 στις παρακάτω Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρέων:Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Αιγιαλείας σας ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις ζημιών για τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής του Ν. 4797/2021.


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας ανακοινώνεται ότι από Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 αρχίζει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2021 στις παρακάτω Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρέων:

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τον πίνακα με τα πορίσματα  εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν σε ΕΛΑΙΩΝΕΣ – ΛΕΜΟΝΙΕΣ από το ζημιογόνο αίτιο:

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (Δ.Σ.Ε.) https://www.internationaloliveoil.org/contracts-grants-vacancies/grants/ έχουν αναρτηθεί οι πληροφορίες και τα απαραίτητα έντυπα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το έτος 2021 για την επιχορήγηση προγραμμάτων προώθησης ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς στις χώρες μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (Δ.Σ.Ε.).

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα