ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Η Παναιγιάλειος Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη – Ανώνυμη Εταιρία, ενημερώνει τους δικαιούχους παραγωγούς Επιδότησης, Εξισωτικής Αποζημίωσης, Βιολογικής Γεωργίας / Κτηνοτροφίας, Κομφούζιο, Νέων Αγροτών, Επιστροφής Φ.Π.Α., τους πωλητές αγροτικών προϊόντων σε Λαϊκές Αγορές και τέλος τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους που επιθυμούν να ασφαλίσουν το Φυτικό και το Ζωϊκό τους Κεφάλαιο στον ΕΛ.Γ.Α με στόχο την αποζημίωσή τους σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, ότι από την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία μας βάσει του προγράμματος που ακολουθεί, ώστε να προχωρήσουν στην υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, που αποτελεί βασική προϋπόθεση εξασφάλισης της ένταξής τους σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες, για την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος  Γεωργαντάς, στο πλαίσιο αποκατάστασης της ισορροπίας  μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αμπελοοινική αγορά, θέτει σε ισχύ το πρόγραμμα του μέτρου πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος) για το έτος 2022 ( Φ.Ε.Κ. : Β 2192 – 04.05.2022 στις 05.05.2022).

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ, κ. Γ. Γεωργαντά με τον Πρόεδρο, κ. Δ. Μελά, καθώς και με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές του Οργανισμού.

Eγκρίθηκε από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, μέτρο στήριξης που αφορά στην ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας, προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 74360/4194/11-3-2022 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κηρύσσονται ακριδόπληκτες οι κάτωθι περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας για το 2022:

Την απόσυρση της σταφίδας, καθώς επίκειται η νέα σοδειά, και την διάθεσή της στους πολίτες της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης κατά την διάρκεια του πολέμου προτείνουν οι παραγωγοί της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 1075) η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, για τη Σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα εντός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε.

Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά είχε την Παρασκευή 4 Μαρτίου, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού συμβουλίου του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ.

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλο το λαό της Αιγιάλειας απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας" για σήμερα Τετάρτη στις 4 μ.μ. στο μπλόκο του Μεγανίτη, στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ενημερώνει τους παραγωγούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μέτρο 11 "Βιολογική Γεωργία" του ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο θα έχει τριετή χρονική διάρκεια,


Μερικούς μήνες μετά την επίσημη έγκριση του προγράμματος εργασίας ΟΕΦ όλες οι δραστηριότητες του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μέχρι τις 31/12/2022 και είναι οργανωμένο γύρω από 2 πυλώνες που έχουν έναν κοινό στόχο: τη βελτίωση της ποιότητας παραγωγής των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων "ΕΛΙΚΗ" και "FARMERS UNION" που κυκλοφορούν  εδώ και χρόνια στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Ελαιόλαδα που προέρχονται από τους καρπούς των ποικιλιών "Κουτσουρελιά" η οποία παραδοσιακά καλλιεργείται στην περιοχή και "Κορωνέικης" η οποία έχει προσαρμοστεί άριστα στην περιοχή.


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, σύμφωνα με το άρθρο 3 της με αριθ. πρωτ. 104/7056/21-1-2015 (ΦΕΚ Β’ 147/2015) Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων» κατ’ εκτέλεση του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου», όπως ισχύει, να υποβάλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 11 – «Βιολογική Γεωργία» του ΠΑΑ 2014 – 2020.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα