ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Αχαΐας ανακοινώνεται ότι από Δευτέρα 2/10/2023 αρχίζει ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2023 στις παρακάτω Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρών και Αιγιαλείας:

Κατόπιν των ενεργειών της Π.Ε.Σ., κλιμάκιο του ΕΛΓΑ συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργανώθηκε στα γραφεία της με θέμα τις ζημιές που προκλήθηκαν στη σταφίδα από τον καύσωνα και τις έντονες βροχοπτώσεις.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Αχαΐας ανακοινώνεται ότι από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 αρχίζει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2023 στις παρακάτω Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρών και Αιγιαλείας:

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ γίνεται γνωστό ότι από Δευτέρα 10/7/2023 αρχίζει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2023 στις Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρών και Αιγιαλείας:

Η Παναιγιάλειος Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη – Ανώνυμη Εταιρία, ενημερώνει τους δικαιούχους παραγωγούς  Επιδότησης, Εξισωτικής Αποζημίωσης, Βιολογικής Γεωργίας / Κτηνοτροφίας, Κομφούζιο, Νέων Αγροτών, Επιστροφής Φ.Π.Α., τους πωλητές αγροτικών προϊόντων σε Λαϊκές Αγορές και τέλος τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους που επιθυμούν να ασφαλίσουν το Φυτικό και το Ζωϊκό τους Κεφάλαιο στον ΕΛ.Γ.Α με στόχο την αποζημίωσή τους σε περίπτωση φυσικών καταστροφών,

 

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ως αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών Ελαιολάδου ενημερώνει τους παραγωγούς που είναι ήδη μέλη της Οργάνωσης ότι υποχρεούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους.

 

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, η κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των σταφιδοπαραγωγών παρουσία βουλευτών των νομών που πλήττονται και εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων και αγροτών.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου τιμά τον προστάτη των αμπελουργών και γεωργών Άγιο Τρύφωνα με εκκλησιασμό και αρτοκλασια στον Ιερο Ναο Παναγίας Φανερωμενης Αιγίου.

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι σταφιδοπαραγωγοί των περιοχών Καλαμάτας, Πύργου, Κορίνθου, Ζακύνθου και Αχαΐας, που βλέπουν πως οι υποσχέσεις του αρμοδίου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για έμπρακτη στήριξη του προϊόντος με σειρά πρωτοβουλιών, παραμένουν απλές υποσχέσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στο εισόδημα του παραγωγού.

Ένα νέο, υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο δημιούργησε η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης της ποιότητας του έξτρα παρθένου ελαιολάδου που παράγει, αξιοποιώντας την τελευταία τεχνολογία και έχοντας ήδη εκπαιδεύσει κατάλληλα το απαιτούμενο προσωπικό.

Ένα νέο, υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο δημιούργησε η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης της ποιότητας του έξτρα παρθένου ελαιολάδου που παράγει, αξιοποιώντας την τελευταία τεχνολογία και έχοντας ήδη εκπαιδεύσει κατάλληλα το απαιτούμενο προσωπικό.

Στη συνεδρίαση του διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 1/12/2022 αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11/12/2022 και ώρα 19.30 στο Ε.Κ. Αιγίου.

Περισσότερα Άρθρα...

 

     

Saitis Home Έπιπλα