ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τον πίνακα με τα πορίσματα  εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν στους ελαιώνες τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2019 και Ιανουάριο 2020 από χαλάζι και ανεμοθύελλα, στην κοινότητα Κουνινάς.

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών Α.Ε.Σ. Α.Ε., ενημερώνει τους παραγωγούς της που έχουν στην κυριότητα τους καλλιέργειες Κορινθιακής Σταφίδας, Αμπελώνες (επιτραπέζια και οινοποιήσιμα) και Μηλοειδών (ροδακινιές – νεκταρινιές –  βερικοκιές – μηλιές – αχλαδιές – κυδωνιές - δαμασκηνιές),

Ως κατεπείγον και μείζονος σημασίας ζήτημα κρίνεται από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών η χορήγηση αδειών εισόδου και παραμονής στη χώρα, εργατών γης που έρχονται από την Αλβανία αυτή την περίοδο στην Αιγιάλεια για τον τρύγο της σταφίδας.

Η Παναιγιάλειος Α.Ε.Σ. Α.Ε. , ενημερώνει τους παραγωγούς της που έχουν στην κυριότητα τους στρέμματα σταφιδαμπέλων, αμπελώνων και μηλοειδών, τα οποία έχουν δηλώσει στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ "ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ"  καλεί τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου, με θέματα:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ΠΒ 199 που σχεδίασε και υλοποίησε το ΠΓΣ Πατρών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με τίτλο «Ζωική Παραγωγή» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο εφαρμογής: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ 2014-2020.

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τον πίνακα με τα πορίσματα  εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν στους Ελαιώνες από το εξής ζημιογόνο αίτιο:

Με εγρήγορση και ετοιμότητα εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο  μπορούμε να προστατεύσουμε τις ελαιοπαραγωγικές ζώνες της χώρας από την μελλοντική απειλή για την ελιά το βακτήριο Xylella fastidiosa.

O Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και έπειτα από συνεννόηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη αποφάσισαν την ενίσχυση του ΕΛΓΑ με το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για το επόμενο διάστημα, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μποδιώτη πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 25/6 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ.

Σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του ν. 4036/2012 (Α’8), η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν σε ισχύ το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ότι κατακτήσαμε, ότι ανάσα πήραμε, ήταν αποτέλεσμα του αδιάκοπου και επίμονου αγώνα μας. Να κλείσουν τα αυτιά τους και να καταδικάσουν προσπάθειες διάσπασης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, από συναδέλφους που δεν έχουν διεκδικητικό πλαίσιο, εμφανίζονται σαν κομήτες μια στο τόσο και έχουν ως προτεραιότητα το να αποθαρρύνουν αγρότες και κτηνοτρόφους να αγωνιστούν για τα δίκαια και ζωτικής σημασίας προβλήματα του κλάδου μας.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα