ΘΕΜΑΤΑ

Δ.ΜΠΟΥΡΔΟΣ: "Μηχανισμός μόνο στα χαρτιά"

Όλοι αντιλαμβανόμαστε  το απότομο και βαρύ κύμα χιονιά που έπληξε τον δήμο μας. Αυτό όμως που πρέπει να δούμε σοβαρά είναι τα προβλήματα που άφησε πίσω του καθώς και την αδυναμία των φορέων να διαχειριστούν μία κατάσταση την οποία γνώριζαν.

Ακουστήκαμε πανελλαδικά όχι για το πολύ χιόνι αλλά για την απαράδεκτη ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες ταξιδιώτες κολλημένοι στην Ν.Ε.Ο και στην συνέχεια στην Π.Ε.Ο., οι οποίοι πλήρωσαν ακριβά την ανευθυνότητα της Ολυμπίας Οδού.

Όσο αφορά την πολιτική προστασία του δήμου Αιγιαλείας ,ακούγαμε για μέρες ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος. Τελικά ο μηχανισμός όχι μόνο δεν ήταν έτοιμος , εκτός του ότι δεν συνεδρίασε με την παρουσία όλων των μελών αλλά δεν έκανε και κάτι για να διορθώσει την κατάσταση έστω και καθυστερημένα. Χωριά αποκλεισμένα 4 μέρες , χωρίς νερό , καμία προσπάθεια πρόληψης πριν εκδηλωθεί το φαινόμενο όπως, εναπόθεση αλατιού σε όλο το εύρος του δήμου, ρίψη αλατιού  στην αρχή της χιονόπτωσης , καμία συνεργασία με τις 2 πιστοποιημένες  εθελοντικές ομάδες του δήμου, καθώς και καμία παρουσία οχημάτων του δήμου για παροχή βοήθειας στους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες, πέραν των 2 σχολείων. Δηλώσεις του τύπου δεν έχουμε, δεν ξέραμε, δεν είναι αλήθεια και άλλα τέτοια, ας τα πιστέψουν μόνοι τους, γιατί το αποτέλεσμα έδειξε τι μπορούσαν να κάνουν και βάσει του αποτελέσματος είδαμε για άλλη μια φορά την αδυναμία να συγκροτηθεί δήμος.

Όπως είπε και ο δήμαρχος «ο Θεός ας βάλει το χέρι του» ...μόνος αυτός ίσως μπορέσει να μας βοηθήσει την επόμενη φορά.

Μπούρδος Δημήτριος
Δημοτικός Σύμβουλος
Γραμματέας Δ.Σ Δήμου Αιγιαλείας

Saitis Home Έπιπλα