Αρθρογραφία

 

 

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας τρόπος, ένας διαγωνισμός θα έλεγα, που οργανώνει, κάθε χρόνο, η πατρίδα προκειμένου να επιλεγούν τα παιδιά της, που έχουν αποφοιτήσει από τα Λύκεια και θέλουν να σπουδάσουν, μια επιστήμη, στα Πανεπιστήμια.

www.palmografos.com 

 

Πριν 57 χρόνια, στην Πάτρα, τελέστηκε ένα άγριο έγκλημα. Ο 20χρονος Παναγιώτης Πισπιρίγκος, στραγγάλισε την, κατά δύο χρόνια μικρότερη, εν διαστάσει σύζυγό του Σωτηρία (Ρούλα) Πεφάνη, επειδή του ζητούσε διαζύγιο. Οι δύο νέοι είχαν γνωριστεί προ διετίας και, προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη για αποπλάνηση ανηλίκου, ο Πισπιρίγκος παντρεύτηκε την κοπέλα μέσα στο Μεταγωγών.

www.palmografos.com 

 

Τα Παιδιά των Λουλουδιών άρχισαν να συρρέουν στα Μάταλα γύρω στο 1965 από κάθε γωνιά της Γης.Ζούσαν σε σπηλιές δίπλα στο κύμα, είχαν μακριά μαλλιά και γένια, απολάμβαναν τον έρωτα, τη μουσική και την ελευθερία, ενώ παράλληλα έλεγαν όχι στη βία, τον πόλεμο και την κοινωνία της κατανάλωσης. Πολύ ωραία!

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας. Το ξεκίνημα της Σαρακοστής γιορτάζεται με νηστίσιμα εδέσματα, που συνηθίζεται να είναι άφθονα σε ένα Ελληνικό τραπέζι.

Τελικά, τι ισχύει για το ψήσιμο στα κάρβουνα; είναι υγιεινό ή όχι; Εξάλλου, για χρόνια, η κλασική σύσταση των ειδικών όταν τρώμε έξω είναι να επιλέγουμε ψητά αντί για τηγανητά.

www.palmografos.com

Ο Ρενέ Ρομπέρ ήταν Ελβετός φωτογράφος, ιδιαίτερα γνωστός στην Ισπανία, όπου είχε απαθανατίσει με το φακό του σχεδόν όλους τους καλλιτέχνες του φλαμένκο. Πέθανε στους δρόμους του Παρισιού, αγνοημένος από τους περαστικούς. Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος. Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοιος θάνατος!

Η παραλία της Άκολης βρήκε ξανά φέτος το στολίδι της, στο Calvo. Στην ανανέωση του χώρου, που απολαμβάνουν καθημερινά πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες, οι ιδιοκτήτες Στράτος Βαρδάκης και Γιάννης Κοσσιέρης εμπιστεύτηκαν το γούστο και το ταλέντο της Άντζελας Γεωργιοπούλου και του FeMi, με δημιουργίες macrame που έδωσαν μια φρέσκια καλοκαιρινή νότα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η οστεοτομία είναι μια τεχνική βιολογικής διατήρησης του γόνατος επειδή διατηρεί τη διάρκεια ζωής της φυσικής άρθρωσης διορθώνοντας την κακή ευθυγράμμιση του κάτου άκρου και αποκαθιστά την εμβιομηχανική της άρθρωσης που είναι ζωτικής σημασίας για την μακρόχρονη επιβίωση οποιουδήποτε γόνατος.

Η παχυσαρκία είναι μια παγκόσμια πανδημία, με τo 40% του παγκόσμιου πληθυσμού να πάσχει από υπερβολικό βάρος και το 15% από παχυσαρκία. Από τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2008 στην Ελλάδα, το 54% του ενήλικου πληθυσμού ήταν υπέρβαροι και το 20% ήταν παχύσαρκοι.

Η οστεοπόρωση είναι μια από τις πιο συνηθισμένες χρόνιες παθήσεις παγκοσμίως και είναι λόγω μειωμένης οστικής πυκνότητας προκαλώντας σημαντική αποδυνάμωση των οστών που τα θέτουν σε κίνδυνο κατάγματος από τραυματισμό χαμηλής ενέργειας. Η οστεοπενία είναι μια ηπιότερη εκδοχή της οστεοπόρωσης. Η οστεοπόρωση επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες, καθώς ο ρυθμός οστικής απορρόφησης είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ανδρών, ιδίως τα πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση. Οι άνδρες μπορούν επίσης να πάθουν οστεοπόρωση, αλλά έχουν 4 φορές μικρότερη πιθανότητα.

Λύση με θεαματικά αποτελέσματα, δίνει την τελευταία δεκαετία η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση των παθήσεων του αγκώνα, που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας, σε ολόκληρο τον κόσμο!

Saitis Home Έπιπλα