Αρθρογραφία

Η παραλία της Άκολης βρήκε ξανά φέτος το στολίδι της, στο Calvo. Στην ανανέωση του χώρου, που απολαμβάνουν καθημερινά πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες, οι ιδιοκτήτες Στράτος Βαρδάκης και Γιάννης Κοσσιέρης εμπιστεύτηκαν το γούστο και το ταλέντο της Άντζελας Γεωργιοπούλου και του FeMi, με δημιουργίες macrame που έδωσαν μια φρέσκια καλοκαιρινή νότα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η οστεοτομία είναι μια τεχνική βιολογικής διατήρησης του γόνατος επειδή διατηρεί τη διάρκεια ζωής της φυσικής άρθρωσης διορθώνοντας την κακή ευθυγράμμιση του κάτου άκρου και αποκαθιστά την εμβιομηχανική της άρθρωσης που είναι ζωτικής σημασίας για την μακρόχρονη επιβίωση οποιουδήποτε γόνατος.

Η παχυσαρκία είναι μια παγκόσμια πανδημία, με τo 40% του παγκόσμιου πληθυσμού να πάσχει από υπερβολικό βάρος και το 15% από παχυσαρκία. Από τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2008 στην Ελλάδα, το 54% του ενήλικου πληθυσμού ήταν υπέρβαροι και το 20% ήταν παχύσαρκοι.

Η οστεοπόρωση είναι μια από τις πιο συνηθισμένες χρόνιες παθήσεις παγκοσμίως και είναι λόγω μειωμένης οστικής πυκνότητας προκαλώντας σημαντική αποδυνάμωση των οστών που τα θέτουν σε κίνδυνο κατάγματος από τραυματισμό χαμηλής ενέργειας. Η οστεοπενία είναι μια ηπιότερη εκδοχή της οστεοπόρωσης. Η οστεοπόρωση επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες, καθώς ο ρυθμός οστικής απορρόφησης είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ανδρών, ιδίως τα πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση. Οι άνδρες μπορούν επίσης να πάθουν οστεοπόρωση, αλλά έχουν 4 φορές μικρότερη πιθανότητα.

Λύση με θεαματικά αποτελέσματα, δίνει την τελευταία δεκαετία η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση των παθήσεων του αγκώνα, που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας, σε ολόκληρο τον κόσμο!Η έλλειψη βιταμίνης D εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμια πανδημία επηρεάζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους. Θεωρείται ότι πάνω από το 77% των ατόμων στις ΗΠΑ έχουν έλλειψη βιταμίνης D και αυτό έχει επιδεινωθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Η βιταμίνη D έχει μια μοναδική ιδιότητα σε αντίθεση από οποιαδήποτε άλλη βιταμίνη: μπορεί να παραχθεί από το σώμα (από το φως του ήλιου) και δεν εξαρτάται πλήρως από τη διατροφική πρόσληψη. Για αυτό ονομάζεται συχνά «βιταμίνη του ήλιου». Η μεγαλύτερη και ευκολότερη πηγή της βιταμίνης D στο σώμα είναι μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας (UVR) από την έκθεση στο φως του ήλιου το οποίο διεγείρει τον οργανισμό να παράγει τη δική του βιταμίνη D.

Ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός, επηρεασμένος από την επαναστατημένη Γαλλία και  την Ναπολεόντεια φάση αναπτύσσεται  περίπου στα μέσα του 18ου αιώνα  και μεταδίδει μεταξύ άλλων και το μήνυμα της δημιουργίας εθνικού κράτους  μέσα από τον φωτισμό  του Γένους. Κατά την τρίτη φάση του (1800-1821)  συμπλέκεται με την ιδεολογική προετοιμασία του Αγώνα. Ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο  στην καλλιέργεια εθνικής συνείδησης των νεοελλήνων.  Εκφραστές του είναι επιφανείς άνθρωποι, λόγιοι, έμποροι, Φαναριώτες κλπ., όπως ο Ευγ. Βούλγαρης, ο Νικ. Θεοτόκης, ο Ιώσηπος Μοισιόδαξ, ο Δημ. Καταρτζής κλπ.

Ποσοστό επιτυχίας που αγγίζουν το 100% εχει πλέον και στη χώρα μας η χειρουργική αντιμετώπιση του συνδρόμου DUPUYTREN και αλλων σοβαρών προβλημάτων άκρας χειρός, παλάμης και δακτύλων με τη χρήση υπερήχων η ραδιοσυχνοτήτων(RF, HF)!

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος είναι ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους συνδέσμους στο γόνατο και βρίσκεται στη μέση του γόνατος. Eμποδίζει την υπερβολική πρόσθια κίνηση της κνήμης σε σχέση με το μηριαίο οστό και παρέχει στροφική σταθερότητα. Η ρήξη συμβαίνει συχνότερα (70%) λόγω ενός ανέπαφου τραυματισμού, κατά τη διάρκεια ταχείας αλλαγής κατεύθυνσης, στροφής ή άτσαλης προσγείωσης μετά από άλμα.

 

Περπατούσαν δίπλα δίπλα. Εκείνη ψηλή αδύνατη, φορούσε γκρι φούστα, λευκό πουκάμισο και ένα ελαφρύ μαύρο δερμάτινο, στους ώμους της είχε ατημέλητα αφημένο ένα ωραίο λαμπερό μαντήλι. Εκείνος ψηλός, γεροδεμένος και αθλητικός, φορούσε τζην παντελόνι, μπεζ μπλουζάκι κι ένα δερμάτινο καφέ μπουφάν.

Saitis Home Έπιπλα