ΘΕΜΑΤΑ

Τον Χρήστο Γούτο θα στηρίξουν οι δύο παρατάξεις "Ενωτική Αιγιάλεια" του νυν δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου και "Δημοτική Συσπείρωση Αιγιαλείας" του πρώην δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, όπως έγραψε νωρίτερα το filodimos.gr και όπως επιβεβαιώνει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Γούτου. Ο "γάμος" επικυρώθηκε με συνάντηση αιρετών και υποστηρικτών του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό καφέ του Αιγίου, όπου έγινε και μια πρώτη συζήτηση σε κλίμα που μπορεί να χαρακτηριστεί και πανηγυρικό.

PrintEmail

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αιγιαλείας καλεί τους μικρούς της φίλους των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με θέμα «Οι περιπέτειες του Σκουπιδούλη». Το παραμύθι θα έχει έκταση 1.400-1.500 λέξεις και θα παραδοθεί στα μέλη της Ένωσης Γονέων, μέσω των εκπαιδευτικών των σχολείων, έως την 31η Μαρτίου 2019.

PrintEmail

Μια απλή συζήτηση στο «μεταξύ μας» εξελίχθηκε σε συγκέντρωση, με τον ενθουσιασμό να ξεχειλίζει. Ο λόγος για το χτεσινοβραδινό ραντεβού του υποψηφίου Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Χρήστου Γούτου με λίγα από τα στελέχη του συνδυασμού του, που έφεραν όμως κι άλλους και το κεντρικό καφέ «Νόστιμον Ήμαρ» γέμισε ασφυκτικά.

PrintEmail

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο ανασχηματισμός στο Υπουργικό Σχήμα, με βασική αλλαγή, την αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου, αφού, όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός όπως εξάλλου είχε δηλώσει, δεν κρίνει σκόπιμο να διατηρήσει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών.

PrintEmail

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», μετά από την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση και διεξαγωγή του 8ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας και των παράλληλων Αγώνων Δρόμου 5 και 1,5 χλμ., που έγινε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου,

PrintEmail

Τα ρεκόρ γίνονται για να σπάνε και αν δεν σπάει ρεκόρ ο αριθμός των 118 (!) θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, τουλάχιστον είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς θεμάτων που έχουν καταγραφεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλείας. Πολλά και διάφορα, ποικίλου ενδιαφέροντος, τα θέματα της συνεδρίασης που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ., με άγνωστη την ώρα ολοκλήρωσής της!

PrintEmail

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν τεθεί και φέτος οι  δράσεις του «Let’s Do it Greece 2019», που θα πραγματοποιηθούν σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία την Κυριακή 7 Απριλίου. Η φετινή εκστρατεία «Let’s Do it Greece 2019» με θέμα #oικογένεια, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

PrintEmail

Έργα οδοποιίας που βελτιώνουν την πρόσβαση σε περιοχές των Καλαβρύτων, στην ορεινή Αιγιάλεια και τη Δυτική Αχαΐα και ενισχύουν την οδική ασφάλεια ξεκινούν απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αναδεικνύονται ανάδοχοι.

PrintEmail

Ένας ακόμα στόχος, που βασίστηκε σε μεθοδευμένη δουλειά εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας, βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση. Ο λόγος για τη διαδικασία διακήρυξης των έργων της ανάπλασης εμπορικού κέντρου Αιγίου και των πλατειών Αγίας Λαύρας και Βάλφουρ (Τρίγωνη) που έλαβε θετική γνωμοδότηση εκ μέρους της αρμόδιας Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

PrintEmail

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Συνδυασμού «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» και υποψηφίου Δημάρχου, Ιατρού κ. Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, υπήρξε συνάντηση στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου με τη Διοίκηση του Ε.Κ. και εκπροσώπους Σωματείων.

PrintEmail

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου επισημαίνει πως αυτή την περίοδο γίνεται κατάχρηση αντιβιοτικών, χωρίς συνταγή ιατρού και καλεί τις υγειονομικές αρχές να ενημερώσουν τους πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες της πρακτικής αυτής.

PrintEmail

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, ενημερώνει  ότι από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, ξεκινά στα γραφεία της, η υποβοήθηση των γεωργών της Αιγιάλειας για την σύνταξη των αρχικών δηλώσεων ιδιοκτησίας τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με καταληκτική ημερομηνία την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας.

PrintEmail

Ο επικεφαλής της παράταξης Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.) Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος με μέλη του Συντονιστικού οργάνου, συνεχίζουν με περιοδείες σε Δημοτικές Ενότητες και τοπικές κοινότητες της Αιγιάλειας.

PrintEmail

Ο θεσμός των Οινοξενείων – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας θα «δώσει το παρών» στην κύρια εκδήλωση της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) “Peloponnese Wine Festival” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον μοναδικό χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου στην καρδιά της Αθήνας.

PrintEmail

Εκδήλωση με θέμα "Προβλήματα ελαιοπαραγωγής στη Δυτική Αιγιάλεια" διοργανώνεται τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών "Απόλλων".

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ