ΘΕΜΑΤΑ

Επιβεβαιωμένο κρούσμα covid έχουμε στην περιοχή του Αιγίου, όπως γράφει ο "ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΑΧΑΪΑΣ". Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μία νεαρή γυναίκα με συμπτώματα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου και το τεστ που της έγινε για covid-19 βγήκε θετικό.

Την αξιοποίηση ενός ακινήτου που παραμένει επί σειρά ετών στα «αζήτητα» προωθεί το Λιμενικό Ταμείο που προχωρά σε πλειοδοτική δημοπρασία την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι για την εκμίσθωση του ακινήτου που οι Αιγιαλείς γνωρίζουν ως «Φάρο» στην χερσαία ζώνη του λιμένα Αιγίου.

Με αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που κοινοποιείται σε δήμαρχο και επικεφαλής των παρατάξεων, η Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Αιγείρας ζητά  την οριστική παύση του ΧΥΤΑ.

Με «ατζέντα» την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης των συνοδών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΡΓΟΣΕ.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες - χρήστες του διαδικτύου, για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εκβιαστικό περιεχόμενο.

Ένας γνήσιος άνθρωπος, επιτυχημένος επιχειρηματίας, θαυμάσιος οικογενειάρχης και με τεράστια προσφορά στον τόπο του από πολιτικής και κοινωνικής πλευράς, ο Αλέκος Θανασούλιας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών και κηδεύτηκε το Σάββατο στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τον οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως επίτροπος.

Αποχωρεί ο καθηγητής, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελών χρέη διοικητή την περίοδο αυτή, Χαράλαμπος Γώγος, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Επιστολή προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με κοινοποίηση και σε άλλους αποδέκτες, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αιγίου, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο διαχρονικά (από το 1995 λειτουργεί σε προκατασκευασμένες αίθουσες) και ειδικότερα φέτος με τα πολυάριθμα τμήματα.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απώλεια των επιδοτήσεων παραγωγών της Αχαΐας, λόγω υποβολής αιτήματος Μεταβίβασης “Ενοικίαση Δικαιωμάτων Ενιαίας ενίσχυσης μαζί με γη”.  

Με ισχυρές βροχές,καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους κυρίως στα παράκτια τμήματα θα περάσουν την Παρασκευή και το Σάββατο που μας έρχεται, οι κάτοικοι της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, σύμφωνα με το www.meteoclub.gr

Ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Αττική και στην Πελοπόννησο, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ έχει θέσει τον επιχειρησιακό μηχανισμό της σε αυξημένη ετοιμότητα. Παράλληλα, υπενθυμίζει στους οδηγούς που προτίθενται να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα μερικά σημαντικά προληπτικά μέτρα ασφαλούς μετακίνησης.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, σήμερα Πέμπτη 17-9-2020 έκτακτη ευρεία σύσκεψη μετά την έκδοση Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ και της ΓΓΠΠ που ισχύει από το απόγευμα της Πέμπτης 17-09-2020 μέχρι και το Σάββατο 19-09-2020.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, κλειστά θα μείνουν αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Δυτική Ελλάδα, λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας «Ιανός» και κατόπιν εισηγήσεως του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Νωρίτερα αναμένεται να καταβληθούν και οι συντάξεις Οκτωβρίου σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ ώστε να «κλειδώσουν» οι ημερομηνίες πίστωσης των ποσών, στο πλαίσιο και της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας ενημερώνει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε περίπτωση έκδοσης δελτίου έντονων καιρικών φαινομένων, όπως συμβαίνει με την καταιγίδα "Ιανός" που πλησιάζει τη χώρα, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις», θεσπίζεται ανοιχτό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία εκατό χιλιάδων (100.000) νέων θέσεων εργασίας.

Saitis Home Έπιπλα