ΘΕΜΑΤΑ

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Οθωμανικού Ζυγού και η Αιγιάλεια φέρει το μεγάλο ιστορικό βάρος τόσο της πολιτικής απόφασης που ελήφθη κατά τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας (26-30 Ιανουαρίου 1821) για την οργάνωση του αγώνα, όσο και της πρώτης εχθροπραξίας στις 14 Μαρτίου 1821 στις Πόρτες Αγριδίου της Νωνάκριδας (ορεινή Ακράτα), που σηματοδότησε τις πολεμικές ενέργειες του ξεσηκωμού, που εξαπλώθηκαν γοργά σε όλον το Μοριά.

Η Παναιγιάλειος ΑΕΣ - ΑΕ, ενημερώνει τους δικαιούχους παραγωγούς Επιδότησης που δεν έχουν υποβάλλει μέχρι και σήμερα την Ενιαία τους Αίτηση Ενίσχυσης για το έτος 2021, ότι πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία της για να διεκπεραιώσουν την παραπάνω διαδικασία, καθώς ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της προαναφερόμενης, έχει οριστεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) συγχαίρει την δημοτική αρχή που η αδιαλλαξία της επί μήνες έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στον αρμόδιο διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προωθήθηκε το αίτημα που κατέθεσε η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ώστε να επαναλειτουργήσει το δικαστικό τμήμα στη ΔΟΥ Αιγίου αλλά και να αναβαθμιστούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Μετά από 6 συνεδριάσεις, εκ των οποίων κάποιες ματαιώθηκαν, από δύο μη σύννομες αποφάσεις που επέστρεψαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κατόπιν αυστηρών προειδοποιήσεων για πειθαρχικές και οικονομικές συνέπειες σε όσους ψηφίζουν συστηματικά σχέδια που δεν συνοδεύονται από έγκριση της οικονομικής υπηρεσίας ως προς τη νομιμότητά τους, τελικά η υπομονή (για άλλους εμμονή) της δημοτικής αρχής "επιβραβεύτηκε" σήμερα με την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού που κατέθεσε, λαμβάνοντας 13 ψήφους, έναντι 3 που πήρε η πρόταση του κ. Παπακωνσταντινόπουλου.

Την άρνησή του στο αίτημα της επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» κας Βασιλικής Ψυχράμη να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση για ψήφιση προϋπολογισμού, δηλώνει με ανακοίνωσή του μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Ντίνος, ο όποιος αναφέρει τα εξής:

Αίτημα αναβολής της αποψινής ειδικής συνεδρίασης με θέμα την έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Αιγιαλείας ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» κα Βασιλική Ψυχράμη. Η ίδια ζητά να γίνει η συνεδρίαση στις 28/6, καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση απόφασης εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί νομιμότητας του διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου, ώστε ανάλογα με την απόφαση να διαμορφωθεί και ο σχετικός κωδικός του προϋπολογισμού.

Αυστηρή προειδοποίηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, να εγκρίνει σύννομο προϋπολογισμό έως το αργότερο τις 30 Ιουνίου, απευθύνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος κ. Γιώργο Ντίνο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Γιώργος Μπέσκος, ειδάλλως θα χαθεί η επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 1,6 εκ. ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ώστε να επαναλειτουργήσει το δικαστικό τμήμα στη ΔΟΥ Αιγίου, που έχει συγχωνευθεί με αυτό της Α' ΔΟΥ Πάτρας, απέστειλε ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης κ. Άρης Τηλιγάδης, ενώ αναμένεται ανάλογη επιστολή παρέμβασης και από το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Ν. Φαρμάκη, είχαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Ανατολικής Αιγιάλειας. Θέμα της συνάντησης ήταν το αίτημα για τη δημιουργία του Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.

 

«Σολομώντεια» απόφαση έλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αναφορικά με την πεζοδρόμηση του τμήματος της Μητροπόλεως από την Μελετοπούλων έως τη Ρωμανιώλη, καθώς από αρχές Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου, το επίμαχο τμήμα θα παραμένει κλειστό για οχήματα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και μετά θα ανοίγει για κανονική κυκλοφορία.

Από την αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας ανακοινώνεται ότι η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Αιγιάλεια χάριν της προσήλωσης και της αυξημένης φροντίδας από πλευράς των εκπαιδευτικών και όλων των εμπλεκομένων φορέων, εξελίχθηκε απολύτως ομαλά και αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως μικρά τεχνικά προβλήματα (όπως η προσωρινή διακοπή ρεύματος και η προσβασιμότητα στο Ιντερνετ λόγω βλάβης σε ρούτερ) χωρίς να δημιουργηθεί κανένα ζήτημα που θα επέφερε επιπλέον άγχος στους εξεταζόμενους.

Ενάμιση και πλέον χρόνο μετά την αναγγελία της χαρμόσυνης είδησης για την χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου της αναστήλωσης του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, λίγες ημέρες πριν την 26η επέτειο του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την πόλη και «τραυμάτισε» σοβαρά το αριστούργημα του Ερνέστου Τσίλλερ, έρχεται η ιστορική είδηση της έναρξης των εργασιών αναστήλωσης μετά από την απόφαση αποδοχής εκ μέρους της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Μενδώνη, της θετικής γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έναρξη των εργασιών από την εταιρεία «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ», συμφερόντων του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους, εφοπλιστή κ. Αθανασίου Μαρτίνου που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου και το έργο.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός-Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας πως την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, λόγω της πανδημίας και των μέτρων που πρέπει να τηρηθούν δεν θα γίνει η ετήσια εορτή του Συλλόγου.

Ολιγόωρες νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Τρίτη 15/6 από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 08:00 το πρωί της επόμενης μέρας, στις σήραγγες της Παναγοπούλας στην περιοχή του Αιγίου (μεταξύ των Χ.Θ. 184,600 και 194,000), προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού των σηράγγων.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα