ΘΕΜΑΤΑ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της έκδοσης της προκήρυξης για την πρόσληψη 25.000 ανέργων μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, σε 274 δήμους της χώρας. Στην Αιγιάλεια αντιστοιχούν 60 θέσεις.

PrintEmail

Η Ιερά Μητρόπολις, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 4 Μαΐου 6.00-7.30 μ.μ., η Κοινωνική Ιματιοθήκη που ευρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων θα είναι ανοικτή.

PrintEmail

Ως  είναι γνωστό, με πρωτοβουλία ομάδος πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας από τον Αύγουστο του 2015, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την σωτηρία της πατρίδος μας.

PrintEmail

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στέκεται με προβληματισμό απέναντι στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σχετικά με την παραγωγή και επεξεργασία της «φαρμακευτικής» κάνναβης και εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης οποιασδήποτε μορφής εξαρτησιογόνας ουσίας.

PrintEmail

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.

PrintEmail

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 στη ΣΑΕΠ 001 τρία έργα συντήρησης οδικών αξόνων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας συνολικού προϋπολογισμού 12.465.000,00 Ευρώ (ΑΔΑ: 60Λ9465ΧΙ8-Ω3Π).

PrintEmail

Μια πολύ σημαντική έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί στο Aρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εν συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού», που θα υλοποιηθούν για τρίτη χρονιά φέτος, κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου. Με αφορμή την εντοπιότητα του Γιάννη Σπυρόπουλου (1912 – 1990) λόγω της καταγωγής της μητέρας του από το Διακοπτό και μετά την συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννησή του,  παρουσιάζεται στο Αίγιο μια ειδικά επιλεγμένη αναδρομική έκθεση του έργου του ζωγράφου από την Συλλογή του Ιδρύματος Σπυροπούλου.

PrintEmail

Τώρα που πέρασαν 40 ημέρες  από τον θάνατο της λατρευτής μας μητέρας και γιαγιάς Ελένης Κουτρίκη-Παναγιωτακόπουλου, δασκάλας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος μας.

PrintEmail

Η ομάδα “Αρχύτας” δημιουργήθηκε το 2015 με βασικό σκοπό την καλλιέργεια και προαγωγή των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Ένας από τους κυριότερους άξονες της δραστηριότητάς της είναι η εκλαΐκευση της Επιστήμης και η διάχυσή της στο ευρύ κοινό.

PrintEmail

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων ερευνητικού έργου για την Αρχαία Ελίκη από την Ντόρα Κατσωνοπούλου και την ομάδα του Ερευνητικού Προγράμματος Αρχαίας Ελίκης - Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης - η ΕΦΑΕΛ έχει ανακηρύξει το τρέχον έτος 2018 ως ΕΤΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΙΚΗΣ.

PrintEmail

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας έχει θέσει ως ζήτημα προτεραιότητας την ευαισθητοποίηση των δημοτών για τη συμμετοχή στην ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.  Σε αυτό το πλαίσιο έχει αναλάβει πρωτοβουλία για μια σειρά δράσεων.

PrintEmail

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκομιδή των απορριμμάτων, με ρυθμό ο οποίος αναμένεται να εντατικοποιηθεί και είναι σε πλήρη ανάπτυξη, εντός των προσεχών τριών – τεσσάρων ημερών, όπως αναφέρει επίσημη δήλωση του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλος.

PrintEmail

Αναβλήθηκε τελικά η εκδίκαση των κύριων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, με σκοπό το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

PrintEmail

Ολοένα και "φουντώνει" το ενδιαφέρον των πολιτικών κομμάτων για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι οποίες ναι μεν θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019, πλην όμως η κινητικότητα είναι ήδη έντονη και πολύ ενδιαφέρουσα.

PrintEmail

Το πρωί της Τρίτης (10 π.μ.) εκδικάζονται -αν δεν υπάρξει αίτημα αναβολής- τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας, ζητώντας να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας. Υπενθυμίζεται πως τα προσωρινά ασφαλιστικά που εκδικάστηκαν πριν λίγες εβδομάδες, έδιναν εντολή να παραμείνει ανοιχτός ο χώρος για εναπόθεση απορριμμάτων, αν και λόγω της σκληρής στάσης των κατοίκων που τον κρατούν κλειστό από τις 14 Φεβρουαρίου, ουδέποτε εφαρμόστηκε.

PrintEmail

More Articles ...

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ