ΘΕΜΑΤΑ

«Ήρθε η ώρα να δρομολογήσουμε την οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανακοινώνοντας ότι τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνει έναν κύκλο κρίσιμων επαφών και αμέσως μετά θα παρουσιάσει και θα θέσει σε διαβούλευση το σχέδιο που έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή.

PrintEmail

Μια ακόμα εβδομάδα γεμάτη καλλιτεχνικές εκδηλώσεις είναι αυτή που έρχεται για την Αιγιάλεια. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, καλεί τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής να συμμετέχουν σε αυτές, δηλώνοντας συμμετοχή εγκαίρως όπου απαιτείται. Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική αλλά και μία παρουσίαση βιβλίου φωτίζουν τις θερινές βραδιές της ερχόμενης εβδομάδας. Οι τοποθεσίες ειδυλλιακές, υπενθυμίσεις της ασύγκριτης ομορφιάς των τοπίων της Αιγιάλειας.

PrintEmail

Με εγρήγορση και ετοιμότητα εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο  μπορούμε να προστατεύσουμε τις ελαιοπαραγωγικές ζώνες της χώρας από την μελλοντική απειλή για την ελιά το βακτήριο Xylella fastidiosa.

PrintEmail

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, στον χώρο των εργασιών συντήρησης της Εικόνας της «Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας», στα κεντρικά εργαστήρια συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Αθήνα.

PrintEmail

Ανοιχτή σύσκεψη των αρδευομένων της Αιγιάλειας, παρουσία της δικηγόρου κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, πραγματοποιείται σήμερα στις 7 το απόγευμα στην παραλιακή παραλία της Αιγείρας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σχετικά με τον νέο αρδευτικό κανονισμό της ΔΕΥΑ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιτροπή αγώνα αρδευομένων, που υπογράφει την σχετική πρόσκληση.

PrintEmail

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας αγκαλιάζουν το λαϊκό τραγούδι με ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και συνθέτη Μανώλη Χιώτη, το Σάββατο 18 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στην Άβυθο (parking).

PrintEmail

Η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά το lock down, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης για το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας με «14» θέματα στην ημερήσια διάταξη που εγκρίθηκαν στο σύνολό τους ομόφωνα παρόντων «12» μελών του Δ.Σ. της Επιτροπής.

PrintEmail

Σε δύο άξονες βασίστηκε η στοχευμένη συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπη Παπαδόπουλου με την Πρόεδρο του τμήματος Φυσικοθεραπείας Παραρτήματος Αιγίου  του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ευδοκία Μπίλλη και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Φουσέκη.

PrintEmail

    Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδος «Πελοπόννησος» της 5ης Ιουλίου 2020, και συγκεκριμένα τη συνέντευξη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Καλλινίκου Πουλή στη δημοσιογράφο Ανθή Ροδοπούλου, πληροφορούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ο πατήρ Καλλίνικος από τον Νοέμβριο του 2019 έχει παύσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας και κατόπιν αιτήματός του, εγκριθέντος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου, είναι πλέον κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.

PrintEmail

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α έφερε το μείζον αυτό θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πού έγινε στις 7/7/2020 και ουσιαστικά δεν έλαβε απαντήσεις για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής που θα οδηγήσουν σε καθυστερήσεις του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή.

PrintEmail

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις για το 2020, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου, με τους εμπόρους να ζητούν να επεκταθεί η διάρκειά τους.

PrintEmail

Μια σειρά από επιδόματα πληρώνονται την Παρασκευή 31 Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ. Τα χρήματα ανάλογα με το επίδομα και την τράπεζα του δικαιούχου θα αρχίσουν να φαίνονται από την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020.

PrintEmail

Δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στο Δήμο Αιγιαλείας μία επιστολή τριών σειρών των 2/3 των δημοτικών συμβούλων για να εφαρμοστεί το αυτονόητο της εξόφλησης των οφειλών του δήμου με χρονολογική σειρά. Εξεδόθη δελτίο τύπου από το δήμαρχο και κατηγορεί τους υπογράφοντες ότι δημιουργούν πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών και θα τιμωρηθούν πειθαρχικά οι δημοτικοί υπάλληλοι.

PrintEmail

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κουνινάς θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο, πολιούχο της ενορίας μας, και έλαβαν την ευλογία του, καθώς και τις εκδηλώσεις στο παλιό χωριό.

PrintEmail

More Articles ...


 

Saitis Home Έπιπλα