ΘΕΜΑΤΑ

Ένα έργο πνοής και διαχρονικό πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αιγιάλειας ξεκινά την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου με την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη του έργου «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Παραλιακών Οικισμών-Βιολογικός Καθαρισμός». Πρόκειται για ένα έργο ύψους 33.740.000,00 ευρώ που δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Αιγιαλείας το 2020 και το οποίο αποτελούσε επί δεκαετίες ζητούμενο της περιοχής, καθώς αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, συμβάλλοντας  παράλληλα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση μίας περιοχής υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.


Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξαναμπήκε σε τροχιά υλοποίησης από τις αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου με διανομές βασικών αγαθών.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας συνεχίζοντας το πνευματικό και καλλιτεχνικό έργο των Χορωδιακών συνόλων και των εκπαιδευτικών τμημάτων της, σας προσκαλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας δηλώνοντας συμμετοχή στα παρακάτω τμήματα που θα λειτουργήσουν υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας πιάνου Βασιλικής Νάσση.

Συνελήφθη χθες το πρωί, σε περιοχή του Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, από τον Δήμο Αιγιαλείας ανακοινώνεται πως σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) για το κοινό, τη Δευτέρα 20/9 από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Αιγείρας.

Ο Δήμος Αιγιαλείας ξεκινά τη 16η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη τη  δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίου η οποία αποτελεί και την Α’ φάση του τετραετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος περιόδου 2020-23 που  εγκρίθηκε με την αριθμ. 119/2021 απόφαση του ΔΣ Αιγιαλείας (ΑΔΑ: Ψ7Φ8Ω6Χ-Μ58) και προσκαλεί τους δημότες αλλά και κάθε πολίτη, ομάδα πολιτών, φορείς και συλλόγους να συμβάλουν ενεργά στην εκπόνησή του.

Η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, ενημερώνει ότι η Κοινωνική Ιματιοθήκη, η οποία ευρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων γωνία,


Το έργο της διαμόρφωσης τμήματος κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Αιγών, από την πλατεία Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως τη Δημοτική Οδό προς το Ιστορικό Μουσείο Αιγών, ξεκινά άμεσα μιας και υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του αναδόχου του έργου.


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας εξασφάλισε την έκθεση ζωγραφικής «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση», η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου (2ος όροφος), στο Αίγιο, από την Πέμπτη 16 έως και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.

Προς άρση των περιοριστικών μέτρων από τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου, οπότε εξάλλου λήγει η διάρκειά τους σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ, οδηγείται η Αχαΐα, μιας και στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, η περιοχή επιστρέφει στην πορτοκαλί αποτύπωση, δηλαδή στο επίπεδο 3 στο οποίο δεν προβλέπονται τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας 01.00-05.00 και εκτέλεσης μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και λόγω της έξαρσης της πανδημίας, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ,

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Κτιρίων 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας, για την κάλυψη εθνικών αναγκών σε στατιστική πληροφόρηση σχετικά με τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου με την 123/14-9-2021 απόφαση Γενικής Συνέλευσης συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Κλάδου που ξεκίνησαν εκ νέου (διακόπηκαν την 11-3-2020 λόγω κορωνοιού), σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη 2021, με δίωρες ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ακροατηρίων και γραφείων (09.00 – 11.00) χωρίς περαιτέρω παράταση ωραρίου (ώρα 15.00), μέχρι και την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2021 οπότε και θ’ αποφασίσει εκ νέου για την συνέχισή τους.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, η πρώτη Ημερίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέματα «Μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία: Τα οφέλη, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι από τη σκοπιά της Ρυθμιστικής Αρχής» και «Πόλεις του μέλλοντος:  Ηλεκτροκίνηση, Περιβαλλοντικά Ουδέτερα Λιμάνια (EcoPorts) και καινοτόμες πολιτικές», με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα