ΘΕΜΑΤΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι εισήλθε στην αυλή ημεδαπής γυναίκας στην κοινότητα Σελινούντα, τη στιγμή που αλλοδαπός εργάτης μετέφερε κομμένα καυσόξυλα και αφαίρεσε ένα αλυσοπρίονο, αξίας 300 ευρώ.

Στις 7 Δεκεμβρίου φθάνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, με πρωταγωνίστρια μια 27χρονη γυναίκα που άφησε το νεογέννητο μωρό της στην παραλία της Πλαζ με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.

Τη διαμόρφωση μίας ισχυρής συμμαχίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού της Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών, που θα λάβει συγκεκριμένο σχήμα και μορφή, πρότεινε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και είχε ως πρώτο θέμα τη σχέση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και τη διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της περιοχής.

Η πιστή τήρηση των προστατευτικών μέτρων κατά του covid-19 φαίνεται πως αποδίδει καρπούς για τους κατοίκους του Αιγίου, καθώς ο ιός παρουσιάζει αμελητέο ποσοστό ανίχνευσης στα αστικά λύματα.

Η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη στην οικογένεια του μέλους της Σωκράτη Μαυρίδη, για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας Μαγδαληνής.

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών Α.Ε.Σ. Α.Ε ενημερώνει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους κατόχους γεωργικής έκτασης με καλλιέργεια ελιάς ελαιοποιήσιμης ή / και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών (Καλαματιανή, Τσιγκόλι, Αετονύχι),

Να ματαιωθεί ως ασύμφορη για τους δημότες, τη διαδικασία ανάθεσης του έργου της μεταφοράς 50.000 απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας σε ΧΥΤΑ εκτός νομού για τα επόμενα τρία χρόνια, ζητούν οι τρεις παρατάξεις των κ.κ. Γούτου, Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπουλου, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση σχετική με το θέμα.

 

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας». Αυτή ήταν η φράση-κλειδί της χθεσινής τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών της χώρας, κατά την οποία παρέπεμψε τις αποφάσεις για άρση του lockdown στην επόμενη εβδομάδα. Ο τρόπος όμως που θα γίνει αυτή η άρση «κρύβεται» ακριβώς σε αυτή τη φράση.

Πρόταση - εισήγηση κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ" κα Βασιλική Ψυχράμη, για ματαίωση του διαγωνισμού μεταφοράς απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας, επειδή η τελική εξέλιξή του, μετά από σχεδόν εννέα μήνες, καθίσταται εξαιρετικά ασύμφορη για τους δημότες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Ψυχράμη.

Από την παράταξη "Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α)" με επικεφαλής τον κ. Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με κοινοποίηση στους βουλευτές Αχαΐας, την Ομοσπονδία Εμπορίου Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, απέστειλε η Ένωση Περιπτερούχων-Καπνοπωλείων-Παντοπωλείων-Ψιλικών-Συναφών Ειδών Αιγιαλείας, σχετικά με τα απαραίτητα για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, μέτρα στήριξης λόγω της υγειονομικής κρίσης του covid-19.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα