ΘΕΜΑΤΑ

Στην προμήθεια και τοποθέτηση 4 διπλών οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου στην παραλιακή ζώνη Αιγίου, κάτω από το Παλαιό Λιμεναρχείο, προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, δίνοντας μια αξιόλογη επιλογή στους πολίτες ώστε να γυμναστούν δωρεάν και με ασφάλεια σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης.


Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ενός κυνηγόσκυλου, που εγκλωβίστηκε σε χαράδρα βάθους άνω των 30 μέτρων πάνω από το χωριό Δαμακίνι Αιγιαλείας, στήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σε ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων και Κομμωτών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Παντελής Μαρινόπουλος αναφέρει τα εξής:

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6 μ.μ. στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου Αιγίου, συγγενείς και φίλοι του αείμνηστου Νίκου Μουρίκη θα βρίσκονται εκεί για τον αποχαιρετισμό σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας, θα πραγματοποιήσει ψυχαγωγική εκδρομή, στις 31 Οκτωβρίου-1-2 Νοεμβρίου (ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη), στην Κορωνησία-Άρτα-Τζουμέρκα-Πρέβεζα-πεζόδρομο Λευκάδας.

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για προαγωγή της ασφάλειας και της υγείας στο χώρο εργασίας, η Ολυμπία Οδός υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ).

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υγείας - Πρόνοιας - Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιαλείας, διοργανώνουν ομάδα συμβουλευτικής γονέων παιδιών ηλικίας 5-18 ετών.

Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Ενώπιον του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη ορκίστηκε την Τρίτη ο κ. Μιχάλης Σιδηρόπουλος νέος Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. ομάδα 10 καταστηματαρχών της Ανδρέου Λόντου σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή «Ποδηλατάδα Ζωής».

Οι τελικές πληρωμές του Fuel Pass 2 στους δικαιούχους, οι οποίες αφορούν τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης προς τον σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022.

Ένταση, προπηλακισμούς, σπρωξίδια και... μηνύσεις, είχε το μεσημεριανό μενού εντός του Δημαρχείου Αιγιαλείας, που προκλήθηκαν από συμβασιούχους κατά του ίδιου του δημάρχου αλλά και του νομικού συμβούλου του Δήμου. Πρόκειται για συμβασιούχους σε καθαριότητα και τεχνική υπηρεσία που προσλήφθηκαν λόγω covid και οι οποίοι μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις των συμβάσεών τους που έφτασαν τους 18 μήνες απασχόλησης, διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους καίτοι με πρόσφατη δικαστική απόφαση σταμάτησαν την εργασία τους μιας και ανακλήθηκε σχετική απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο είχαν προσφύγει, ενώ αναμένεται οριστική απόφαση στις 18 Οκτωβρίου σε νέα δικάσιμο.Την αποχή της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας γνωστοποίησε η επικεφαλής κα Βασιλική Ψυχράμη, με την εξής επιστολή:

Mε προχειρότητα, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση σχεδίασε κατ’ αρχήν και υλοποίησε στη συνέχεια την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλοί δικαιούχοι και από την Αχαΐα, παρότι πληρούσαν τα κριτήρια.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 93χρονου ηλικιωμένου από τον οικισμό Αχλαδιά Αιγίου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του το απόγευμα της Δευτέρας και οι οικείοι του τον αναζητούσαν.

Στις 4 Οκτωβρίου 1974, στην αυγή μιας νέας δημοκρατικής περιόδου για τη χώρα, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε το μεγαλύτερο κόμμα της σύγχρονης Ελλάδας, τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα που εδώ και 48 χρόνια εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Το κόμμα μας έχει ταυτίσει την ιστορική του διαδρομή με την πορεία του Έθνους, έχοντας καθορίσει όλα τα ιστορικά ορόσημα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΙΛΕΑ), π ρ ο γ ρ α μ μ α τ ί ζ ε ι 3ήμερες εκδηλώσεις – αφιέρωμα στους ΄Ελληνες πρόσφυγες της Μιράς Ασίας ,που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας, το 1922 ,σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.ΕΠ. Α., και θα περιλαμβάνουν:

Saitis Home Έπιπλα