ΘΕΜΑΤΑ

Διαδικαστικά θέματα ρυθμίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας προκειμένου οι οφειλέτες που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών να έχουν δεύτερη ευκαιρία. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και να ξεκινήσει η ισχύς της.

PrintEmail

Την Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής, το ύψος και τη διάρκεια χορήγησης του βοηθήματος ανεργίας, σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους (π.χ. δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς), υπέγραψαν η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και οι Υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.

PrintEmail

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι ανοίγει ξανά στις 27 Ιουλίου και θα παραμείνει ενεργή έως τις 31 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017 – 2018.  

PrintEmail

Από την αρχή της χρονιάς έχει γίνει λεπτομερής καταγραφή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, των προβλημάτων που αφορούν το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στα αιτήματα φορέων και πολιτών της περιοχής.

PrintEmail

Παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η πορεία μείωσής τους χαρακτηρίζεται αργή. Είναι ενδεικτικό ότι κατά το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα ανοίγματα αβέβαιης είσπραξης διαμορφώθηκαν σε 30,5 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου στο ίδιο μέγεθος που ήταν και στο τέλος του 2016.

PrintEmail

Tα πάντα είναι πλέον έτοιμα για την πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει αύριο Δευτέρ) στο ξενοδοχείο «Long beach» (στην παραλία Λόγγου) η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Αιγιάλειας, με επίσημο προσκεκλημένο (και ομιλητή) τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

PrintEmail

Με τις αποσκευές γεμάτες μοναδικές εμπειρίες από μια εξαιρετική διοργάνωση αλλά και το τρίτο βραβείο καλύτερης παράστασης, επέστρεψε από τους Μολάους η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας που συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας.

PrintEmail

Το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου, στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου συναντήθηκαν τα χορωδιακά σύνολα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και έδωσαν μια υπέροχη συναυλία, μπροστά στο κοινό που είχε κατακλύσει το χώρο. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α  Μαρία Παπαχριστοπούλου καθώς και από την μουσικό Βασιλική Νάσση, η οποία είχε την  επιμέλεια και τη διεύθυνση των χορωδιών  και της ορχήστρας της εκδήλωσης.

PrintEmail

"Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης". Η θρυλική κωμωδία των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, έρχεται στο Αίγιο την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ στο Υπαίθριο Θέατρο "Γ.Παππάς".

PrintEmail

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και σε συνέχεια της πρόσφατης εγγραφής της καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,

PrintEmail

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωποι φορέων της Ηλείας, με αφορμή την πρόσφατη ανακάλυψη πήλινης πλάκας, στην οποία αναγράφονται 13 στίχοι της ξ ραψωδίας της «Οδύσσειας» του Ομήρου, η οποία χρονολογείται στη ρωμαϊκή εποχή και πιθανώς πριν από τον 3ο αι. μ.Χ.

PrintEmail

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αιγιάλειας για την σημαντική πολιτική εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας 16 Ιουλίου, με επίσημο προσκεκλημένο τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

PrintEmail

Ανεργία στο 20,2% τον Απρίλιο φέτος δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ποσοστό μειωμένο κατά 1,5 μονάδα από το 21,7% τον Απρίλιο πέρυσι, αλλά οριακά αυξημένο από το 20,1% τον Μάρτιο 2018.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ