ΘΕΜΑΤΑ

Τη δυνατότητα - αλλά και βούληση - της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προμηθευτεί ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα διατεθεί στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες πρόσβασης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις διαδικασίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μεταφέρει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

PrintEmail

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας Χρίστινα Αλεξοπούλου, με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Αιγίου.

PrintEmail

Με ομάδα της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, που περιπολεί καθημερινά και κυρίως νυχτερινές ώρες σε όλη την Αιγιάλεια, έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με πηγές του filodimos.gr

PrintEmail

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης η δημοτική ομάδα της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα» του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.

PrintEmail

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της ΑΑΔΕ (Α.1077/2020) για την μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο για την χρονική περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

PrintEmail

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες και επείγουσες ανάγκες των υπηρεσιών των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου COVID-19.

PrintEmail

Η ΑΑΔΕ εργάζεται εντατικά για να ανοίξει μέχρι τις 15 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πληρωμή των 800 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής.

PrintEmail

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώθηκε ότι η διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2020 τίθεται σε λειτουργία από σήμερα Τρίτη 7/4/2020.

PrintEmail

«Ανάσα» εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να πάρει μερίδα των γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας αγροτικού ενδιαφέροντος «Ύπαιθρος Χώρα», αναμένεται να πληρωθεί μία σειρά Συνδεδεμένων Ενισχύσεων τόσο στη φυτική όσο και στη ζωική παραγωγή. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προετοιμάζεται προκειμένου να καταβάλει τα ποσά ενίσχυσης στους δικαιούχους πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη, κλείνοντας παράλληλα και κάποιες εκκρεμότητες πριν από το Πάσχα. Ειδικά για την κορινθιακή σταφίδα, αναμένεται η τιμή της ενίσχυσης να είναι λίγο χαμηλότερη από την περσινή (48,30 ευρώ το στρέμμα).

PrintEmail

Με τη συμμετοχή δεκάδων γιατρών, νοσηλευτών και μελών του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου αλλά και ιδιωτών γιατρών-μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος το πρωί της Τρίτης συμβολική συγκέντρωση, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης της ΟΕΝΓΕ και ειδικότερα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου).

PrintEmail

Την Παρασκευή 10 Απριλίου από τη 1 έως τις 2 το μεσημέρι, συνεδριάζει δια περιφοράς (μέσω e-mail και τηλεφώνου) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας υπό την προεδρία του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

PrintEmail

Mε ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας προβλέπονται νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12 έως και 20 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα) για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

PrintEmail

Λόγω της πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αλλά και των αυστηρών οδηγιών των αρμόδιων αρχών να μην προσέρχονται πολίτες στα νοσοκομεία έχουν δημιουργηθεί  σοβαρά προβλήματα στην εθελοντική αιμοδοσία.

PrintEmail

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την παρακάτω δήλωση:

PrintEmail

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), για τις 7 Απρίλη ημέρα πανελλαδικής δράσης στα νοσοκομεία, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους νοσοκομειακούς γιατρούς που βρίσκονται αυτή την δύσκολη στιγμή για την χώρα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοΐου, ερχόμενοι αντιμέτωποι καθημερινά με προβλήματα που καθιστούν το έργο τους δύσκολο, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να βγούμε όλοι νικητές.

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα