ΘΕΜΑΤΑ

Από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως αποφάσισε να εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας.

Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη 1η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 125 χρόνια από τη δημιουργία του Οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, η διαδρομή αυτή έγινε θεσμός και επιστρέφει!

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε από την Τρίτη η πλατφόρμα mySynigoroslive, μέσω της οποίας οι πολίτες – φυσικά πρόσωπα και νόμιμοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων – μπορούν να επικοινωνούν εύκολα και γρήγορα με το Συνήγορο του Πολίτη και να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως για θέματα αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο μαγευτικός Ηλίας Μαμαλάκης ανεβαίνει στην κορυφή του Χελμού, ανάβει φωτιά, στέλνει «μηνύματα καπνού» και ανταλλάσσει δημιουργικές μαγειρικές με τη σπουδαία Ελληνίδα μαγείρισσα Κων/να Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου που θα του απαντά από την παραλία της Πούντας στην Αιγιάλεια (έξοδος 20 της Ολυμπίας Οδού).

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει το καταστατικό  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, έγινε η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. 

Σε κλίμα ιδιαίτερης θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 22 Μαΐου 2022, το ετήσιο ευλαβικό προσκύνημα στο Παλαιομονάστηρο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, όπου ασκήτευσε ο Ιδρυτής και Κτίτορας της Ιεράς Μονής Όσιος Λεόντιος.

Η Ανδρέου Λόντου με τις πολύχρωμες ομπρέλες, έδειξε το δρόμο. Μικρές μα ουσιαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του Αιγίου, δίνουν χρώμα αλλά και προσφέρουν επί του πρακτέου καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες και στην καθημερινότητά τους.

Με νέα πρόταση επανέρχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας αναφορικά με την πεζοδρόμηση του κέντρου του Αιγίου κατά τη θερινή περίοδο, μιας και δεν "προχώρησε" η αρχική ιδέα για τμηματική πεζοδρόμηση τις απογευματινές ώρες που είναι ανοιχτή η αγορά, των οδών Κλ.Οικονόμου και Μητροπόλεως από Τρίγωνη Πλατεία έως φανάρια Σολωμού.

Επιστολή προς τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ (ΣΥΔΙΣΑ), τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και τον ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, απέστειλε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, απευθύνοντας ερωτήματα σχετικά με τον ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο στις 20-21-22 Μαΐου με προσκεκλημένο τον κ. Άδωνι-Σπυρίδων Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, συμμετείχε μεταξύ άλλων εκπροσώπων της Πολιτικής και Επιχειρηματικής κοινότητας της Δυτικής Ελλάδος, ο Α Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Επικεφαλής της ΠΑΕΚ κ. Αριστείδης Τηλιγάδης,

Μετά τη διενέργεια των Αρχαιρεσιών της «Ένωσης Χειριστών Βοηθών Εσκαπτικών Ηλεκτροκίνητων & Φορτικών Μηχανημάτων Παντός Τύπου Περιφέρειας Αιγιαλείας» που έλαβε χώρα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αιγιαλείας, το Ν.Π.Δ.Δ - Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας και τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας διοργανώνουν την «Τρελή Ολυμπιάδα 2022»,

 

Μία υπέροχη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική τραγωδία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν η μαθητιώσα νεολαία μας και οι κάτοικοι της περιοχής της Αιγιαλείας, την Τετάρτη 18 Μαΐου ε.έ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Απόλλων».

Saitis Home Έπιπλα