Μαγειρική για όλους

Ριγκατόνι με κολοκύθα και μπέικον

Συνταγή για ριγκατόνι με κολοκύθα και μπέικον

Συστατικά
  • 150 γρ. μπέικον ολόκληρο σε κύβους (όχι σε φέτες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο,  ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 800 γρ. καυτό νερό
  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα και έξτρα για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια πλατιά μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μπέικον μαζί με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 1'-2' μέχρι να δώσει το άρωμά του και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρά το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
Προσθέτουμε τους κύβους τις κολοκύθας και σοτάρουμε για 3'-4' ακόμα
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό, το καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πιει τα περισσότερα ζουμιά της
Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το βραστό νερό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την κολοκύθα.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά, στην κατσαρόλα, για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν λίγο από το άρωμα της κολοκύθας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι.
Σερβίρουμε με έξτρα γραβιέρα.

πηγή: akispetretzikis.com

 

Saitis Home Έπιπλα

George Kossieris Photography Pizza IQ